Nedjelja, 29. siječnja 2023.

FOTO Rajnski rizling molvarskog vinara Zlatka Petija proglašen šampionom

Udruga vinogradara i voćara Molve zahvaljuje se svim sudionicima, organizacijskom odboru i Općini Molve koji su omogućili ovu aktivnost

Preporučujemo

U Molvama je 14. veljače u organizaciji udruge vinogradara i voćara Molve te pod pokroviteljstvom Općine Molve održano 16. ocjenjivanje mladih vina.

Izložba vina nije se održala kako bi se spriječilo širenja zaraze koronavirusom.

– Ove godine zbog trenutne situacije sakupilo se nešto manji broj uzoraka nego ranijih godina. Na ocjenjivanju mladih vina sudjelovali su vinari iz općine Molve, okolnih mjesta Koprivničko-križevačke županije i vinari iz drugih županija – rekao je predsjednik udruge vinara i voćara Molve Zlatko Peti.

Uzorci mladih vina

Komisija od sedam certificiranih degustatora ocijenila je 85 uzoraka vina. Dodijeljena je 21 zlatna, 32 srebrne i 12 brončanih diploma i dva priznanja što govori o kvaliteti pristiglih uzoraka na ocjenjivanje.

Ocjenjivanje mladih vina

Najbolje ocijenjeno mlado vino, a ujedno i proglašeno šampionom je vino Rajski rizling, vinara Zlatka Petija iz Molvi koje je proglašeno i kao Načelnikovo vino.

– Predsjednik komisije Dragutin Kamenjak zahvalio se što je zajedno sa svojim kolegama pozvan na ocjenjivanje vina te je svim proizvođačima poželio dobru vegetacijsku 2021. koja će im omogućiti proizvodnju vina još bolje kakvoće. Udruga vinogradara i voćara Molve zahvaljuje se svim sudionicima, organizacijskom odboru i Općini Molve koji su nam omogućili ovu aktivnost. Svim dobitnicima čestitamo na trudu prilikom proizvodnje i želimo sretnu i uspješnu vinogradarsku godinu – istaknuo je Peti.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti