Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Šampion tradicionalne đurđevačke izložbe i Gradonačelnikovo vino je chardonnay Vinarije Divjačko

Za ovu veliku izložbu "Đurđevo 2024." pred enologe je u Đurđevac stiglo čak 205 uzoraka najboljih vina, ne samo iz Đurđevca, Podravine i dobrog dijela kontinentalne Hrvatske, nego i iz Mađarske i Rumunjske

- Oglas -

U sklopu ovogodišnjeg bogatog programa obilježavanja Dana grada i blagdana Đurđeva i ove godine je mnoge vinoljupce te vinare i vinogradare privukla velika, tradicionalna međunarodna izložba vina “Đurđevo 2024.”, koju je već 41. put organizirala Udruga vinogradara i voćara Đurđevac.

Degustacija izloženog vina te proglašenje Gradonačelnikova vina i ove je godine na prostor đurđevačke Gradske tržnice privukao velik broj zainteresiranih među kojim je bio i gradonačelnik Hrvoje Janči i brojni gradski vijećnici.

Uvodno je izlagače i prisutne pozdravio Marijanko Ređep, predsjednik đurđevačke Udruge vinara i vinogradara, koji je čestitao izlagačima na vrhunskim vinima unatoč teškoj godini.

- Oglas -

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Hrvoje Janči koji je vinarima čestitao na osvojenim medaljama i vrhunskoj kvaliteti vina i zahvalio svima koji svojim vinima doprinose bogatstvu naše eno-ponude.

Za ovu veliku izložbu “Đurđevo 2024.” pred enologe je u Đurđevac stiglo čak 205 uzoraka najboljih vina, ne samo iz Đurđevca, Podravine i dobrog dijela kontinentalne Hrvatske, nego i iz Mađarske i Rumunjske.

Od 205 uzoraka 72 su ocijenjena zlatom. Od toga su četiri uzorka ocijenjena velikim zlatom, ocjenom većom od 90 bodova.

Veliku zlatnu medalju za chardonnay ocijenjen s 94 boda dobila je Vinarija Divjačko. Time je chardonnay postalo šampionsko vino izložbe i Gradonačelnikovo vino.

Veliku zlatnu medalju dobio je OPG Odobašić za svoj zeleni silvanac koji je ocijenjen s 91 bodom i titulom najboljeg vina hobista. Većina vina, čak 92, ocijenjena je srebrom, manji broj broncom i priznanjem.

- Oglas -

Uz degustaciju izvrsnih izloženih vina i svirku Black Tattooa, ugodno druženje je na izložbi potrajalo, istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

Foto: Grad Đurđevac

Cijelu fotogaleriju s velike đurđevačke izložbe vina pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti