Petak, 19. srpnja 2024.

FOTO SDP-ovci dijelili karanfile ženama u Koprivnici i Đurđevcu

Na nama, koji imamo mogućnost donošenja odluka, je da se zalažemo i borimo za jednake mogućnosti, odnosno da ženama omogućimo jednake prilike kod zapošljavanja i jednake plaće za njihov rad, da im omogućimo sigurnost na radnom mjestu, istaknuo je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić

- Oglas -

U povodu 110. obilježavanja Međunarodnog dana žena, dana kojim je službeno započela borba za jednakost i pravo glasa ženama, predsjednik koprivničko-križevačkog SDP-a Mladen Kešer zajedno s predsjednikom koprivničkog SDP-a Tomislavom Golubićem u Koprivnici su ženama dijelili crvene karanfile.

Karanfil, prema grčkoj riječi “diantus” što znači “nebeski cvijet”, simbol je ženske snage i čiste majčine ljubavi. Danas je taj cvijet najpoznatiji simbol Dana žena, a kroz povijest se također pokazala važna simbolika kroz nekoliko primjera.

“U ime cijelog društva želimo da se ispune sve težnje i želje: poštovanje, jednakost, nenasilje, bolja mogućnost zaposlenja. Svaki dan neka bude poticaj da se žene okušaju u karijerama u kojima dominiraju muškarci jer one to mogu – mogu sve što požele. Danas prvenstveno odajemo priznanje ženama koje rade na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa jer njihova je uloga ključna u ovo vrijeme koronakrize. Svim Koprivničankama, ženama i djevojkama čestitamo Međunarodni dan žena”, poručili su Kešer i Golubić.

- Oglas -

Dan žena čestitao je Koprivničankama i gradonačelnik Mišel Jakšić.

“Odgovornost, radna etika, stručnost i predani rad kvalitete su koje kod žena posebno dolaze do izražaja. Žene su nositeljice velike i važne uloge, a to je odgoj i obrazovanje mladih generacija i to od kućnog odgoja pa sve do odgojno obrazovnog sustava u kojem su većinom zaposlene. Nažalost, unatoč svemu još uvijek na razini Hrvatske postoje razlike u plaći, razlike prilikom zapošljavanja, razlike prilikom pružanja mogućnosti. Na nama, koji imamo mogućnost donošenja odluka, je da se zalažemo i borimo za jednake mogućnosti, odnosno da ženama omogućimo jednake prilike kod zapošljavanja i jednake plaće za njihov rad, da im omogućimo sigurnost na radnom mjestu. Nadalje, na nama je da im omogućimo da slobodno odlučuju o svojim sudbinama, da im pružamo mogućnost izbora te stvaramo društvo u kojem će biti sigurne i zaštićene. Drage Koprivničanke, drage žene, od srca vam čestitam Međunarodni dan žena”, poručio je Jakšić, koji je sa suradnicima također darivao žene karanfilima.

I članovi SDP-a Đurđevac obilježili su Međunarodni dan žena dijeleći karanfile u znak pažnje prema pripadnicama ljepšeg spola.

Predsjednik đurđevačkog SDP-a i njihov kandidat za gradonačelnika Marko Fucak istaknuo je kako su i danas žene marginalizirane u društvu te to nije samo mit, već realnost koju treba mijenjati iz temelja.

– Svojim obrazovanjem, znanjem i vještinama žene su zaslužile imati bolji položaj u društvu pa tako i u politici. SDP se zalaže za slobodu, ravnopravnost, pravednost i solidarnost prema ženama, a posebice inzistiramo na borbi protiv nasilja nad ženama te obiteljskom nasilju koje je društveni, ali i politički problem – poručio je Fucak.

- Oglas -

Nasilje u obitelji, a posebice nad ženama povećalo se za vrijeme pandemije, a to što se vrlo ozbiljni slučajevi nasilja u javnosti i društvu zataškavaju, dodaje Fucak, pokazuje kako još uvijek živimo u nezdravom društvenom okruženju i to može ići na sramotu neučinkovitosti sustava.

Foto: SDP

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti