Nedjelja, 2. travnja 2023.

FOTO Susret četiri Novigrada, Podravci se vratili puni dojmova iz Istre

Nakon tri godine pauze, održano je tradicionalno druženje mješana iz Novigrada dalmatinskog, Novigrada Podravskog, Novigrada na Dobri i Novigrada istarskog

Preporučujemo

Nakon ‘korona pauze’, proteklog je vikenda održano tradicionalno druženje mještana četiriju Novigrada, a domaćin je bio istarski Novigrad – Cittanova.

Mještane Novigrada dalmatinskog, Novigrada Podravskog i Novigrada na Dobri dočekali su uz domjenak dobrodošlice domaćini na čelu s prvim čovjekom istarskog Novigrada, Anteom Milosom.

U petak su se Novigrađani na središnjem trgu u centru Novigrada zabavljali na koncertu Gustafa, a u subotu je bio organiziran izlet u Rovinj, gdje su podijeljeni u manje grupe i uz stručne turističke vodiče razgledali gradske znamenitosti.

Susret četiri Novigrada
Foto: JPC

Nakon povratka, u novigradskom parku Janeza Ziherla u Karpinjanu bio je organiziran ručak za sve. Također, bilo je i sportskih aktivnosti, natjecanja te prisustvovanja malonogometnim utakmicama uz nastup četiri reprezentacije, i to Francuske, Češke, Slovenije i SAD-a.

Dio zainteresiranih gostiju je obišao i razgledao mjesne vinarije vozeći se turističkim vlakićem, uz degustaciju vina, maslina sira i pršuta.

Susret četiri Novigrada
Foto: JPC

Nakon večere, uz podjelu poklona između načelnika četiri Novigrada, predaje svečane zastave idućem domaćinu skupa, Novigradu na Dobri, u hotelu Aminess Maestral nastavljeno je druženje uz muziku i ples.

Susret četiri Novigrada
Foto: JPC

U nedjelju je u crkvi Svetog Pelagija i svetog Maksima na Velikom trgu prikazana Sveta misa za sve goste i domaćine. Uz mogućnost posjeta lokalnim muzejima i kulturnim izložbama, nakon ručka kod domaćina, kupanja i razgledavanja Novigrada vožnjom turističkim vlakićem, sudionici susreta su ispred sportske dvorane ispraćeni od domaćina na povratak u svoja mjesta.

Foto: JPC

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti