Subota, 15. lipnja 2024.

Personalizirane jakne s potpisom Tatjane Grivić nose i slavne Kim Kardashian i Huda Kattan

Ova mlada, atraktivna i ambiciozna djevojka zaslužna je za nov i neobičan trend – ručno oslikavanje odjeće, što istu čini unikatnom. Pokrenula je svoj brend pod nazivom Tatjana Grivić Illustration.

- Oglas -

Tatjana Grivić novo je lice na hrvatskoj modnoj sceni. Rodom iz Podravine, Novog Virja, a trenutno živi i radi u Zagrebu.

Ova mlada, atraktivna i ambiciozna djevojka zaslužna je za nov i neobičan trend – ručno oslikavanje odjeće, što istu čini unikatnom. Pokrenula je svoj brend pod nazivom Tatjana Grivić Illustration.

Brojne hrvatske zvijezde i trendseterice već nose njene jakne, a uz njih i one svjetske – Kim Kardashian i Huda Beauty (Huda Kattan).

- Oglas -

Činjenicu da je njen proizvod prepoznat i prihvaćen na stanom tržištu smatra najvećim uspjehom u dosadašnjoj karijeri.

Jeste li oduvijek zaljubljenica u modu i zanimljive kreacije ili se to dogodilo nekad kasnije u životu?

Mislim da se 99% žena rodi s ljubavlju prema modi. Neke je žele samo nositi i uživati u njoj, dok je neke žele živjeti i stvarati. Ispostavilo se da ja spadam u ovu drugu kategoriju, iako se ona prava ljubav prema modi te stvaranju iste pojavila tek u srednjoj školi kada sam shvatila što želim upisati za daljnje obrazovanje i raditi u životu.

Što se prije pojavilo, ljubav prema umjetnosti ili prema modi?

Od malena sam u umjetnosti što se tek kasnije kategoriziralo i usmjerilo na modu.

- Oglas -

Završili ste modni dizajn na Tekstilno-Tehnološkom fakultetu, koliko Vas je studij pripremio za ovakav oblik umjetnosti?

Mogu reći da mi je taj fakultet uvelike pomogao da pronađem sebe i svoj stil te da usavršim isti. Toplo ga preporučujem svim srednjoškolcima koji vole umjetnost i modu, a dvoume se oko izbora fakulteta. Mislim da nećete pogriješiti i požaliti.

Kako ste uopće došli na ideju oslikavanja odjeće? Zašto baš oslikavanje odjeće, a ne neki drugi oblik umjetnosti? Kada ste s tim započeli?

Prije nego što sam počela izrađivati unikatne jakne, slikala sam slike na platnu i printala ilustracije na bijeli T-shirt za odrasle i djecu, što se pokazalo kao odlična ideja. No ovaj puta sam htjela izaći iz komfor zone i napraviti nešto drugačije, nešto novo, nešto u čemu će umjetnost biti naglašenija od samog odjevnog predmeta. Zapravo, sama ideja je nastala iz želje da se spoje umjetnost i moda na određenom odjevnom predmetu, a kako je slikarsko platno po strukturi najsličnije traperu, odlučila sam se za traper jakne. Danas kada je sve više manje masovno proizvedeno, ljudi sve više cijene personaliziranost i željni su jedinstvenosti. A kako bolje izraziti sebe, svoju osobnost i kreativnost nego li kroz unikatni komad odjeće.

Koliko traje proces izrade jedne jakne?

Cijeli proces izrade započinje samom idejom te razradom skica. Poslije procesa razrade ideje i skica slijedi slikanje direktno kistom na jaknu, pošto se ovdje radi o ručnom oslikavanju s bojama za tekstil koje se ne ispiru. U prosjeku za jednu jaknu mi treba dva dana ili ako se radi o nekoj kompliciranoj ilustraciji, onda izrada može potrajati i do 5 dana. Uvijek paralelno radim dvije – tri jakne kako bi stigla sve na vrijeme isporučiti i ispoštovati rokove.

Poznato je već da Vaše jakne nose i Kim Kardashian i Huda Kattan, kako je uopće došlo do toga? Što Vam je takva promocija donijela?

Jednostavno se dogodilo. U današnjem načinu funkcioniranja svijeta i medija, eksponiranost na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook je nezaobilazna. Instagram je postao najvećom reklamnom platformom koju prate milijarde ljudi, pa je tako moj rad došao u prave ruke gdje onda više ne postoje granice i tada to postaje najnormalnija stvar. Naravno, to govorim sada kada sam hladne glave i kada su se dojmovi slegnuli. Ali, trebali ste me vidjeti u tom trenutku kada se to dogodilo. Jednostavno neopisiv osjećaj. Kao i svakome dizajneru, meni takva objava također puno znači, od prepoznatljivosti pa do veće i ozbiljnije potražnje na svjetskom tržištu. Zahvaljujući suradnji s Kim Kardashian i Hudom Kattan sada mogu birati poslove i partnere s kojima želim surađivati, jer jednom kada dobijete takvu promociju, sva vrata su vam otvorena.

Personalizirana jakna Tatjane Grivić
Personalizirana jakna Tatjane Grivić // Foto: Privatna arhiva

Nose li neke domaće zvijezde Vaše kreacije?

Moj popis prošetanih jakni postaje sve veći, a na moju sreću ne zadržava se samo unutar granica Lijepe naše. Pa se tako na popisu mogu naći Ella Dvornik, pjevačica ZsaZsa, model Lucija Lugomer, Kristina Prišč djevojka NBA košarkaša Ivice Zubca, Sandra Perković, Ana Rucner… od onih stranih klijenata izdvojila bi američki sastav Cheat Codes koji imaju već nekoliko primjeraka i vole moje jakne za svoje turneje.

Naručuju li zvijezde same dizajn koji žele ili ih iznenadite dizajnom?

Većinom svi imaju svoju viziju i ideju što bi ilustracija trebala sadržavati. A ja sam tu samo da ih usmjerim i da od njihove ideje napravim što bolji koncept

S obzirom na to da je Vaše oslikavanje traper jakni doživjelo uspjeh, planirate li svoj posao proširiti ili dodati neki novi oblik oslikavanja?

Apsolutno. Bitno je bilo probiti led, jer sada ideje dolaze same od sebe, A uskoro ćete i vidjeti nešto potpuno novo.

Ako nije tajna, koliko košta oslikana jakna s Vašim potpisom?

Naravno da nije tajna. Cijena mojih jakni se kreće od 2000-2500 kuna, ovisno o zahtjevnosti i sadržaju ilustracije.

Postoji li još nešto, osim same činjenice da su jakne unikatne, što ih čini još više posebnima?

Ono što bi ja izdvojila kod kolekcije svojih jakni osim jedinstvenosti je i svijest o očuvanju okoliša. Naime većina mojih jakni je iz second hand shopa gdje se reciklažom starog odjevnog predmeta dobiva potpuno novi izgled.

Što smatrate najvećim uspjehom u dosadašnjoj karijeri?

Činjenicu da je moj proizvod prepoznat i prihvaćen na stanom tržištu.

Tko je Tatjana Grivić kad se ne bavi oslikavanjem jakni, nego u privatnom životu?

Tatjana je u privatnom životu jedna vrlo jednostavna osoba koja svoj svaki slobodni trenutak voli maksimalno iskoristiti, što podrazumijeva druženje s prijateljima, čitanje, vježbanje, odlazak u kazališta ili kina… Također, obožavam putovati i imam već nekoliko isplaniranih putovanja za ovu godinu kojima se neizmjerno veselim.

S obzirom na to da ste rodom iz Novog Virja, a živite u Zagrebu, nedostaje li Vam Podravina i planirate li se vratiti ‘doma’?

Naravno da mi nedostaje i da me ponekad uhvati nostalgija, ali onda jednostavno sjednem u auto i odem kući za vikend. Ponekad je taj vikend u Podravini, baš ono što mi treba da se nakratko maknem iz bučnog Zagreba i malo umirim misli. Nije mi u planu vratiti se živjeti u Podravinu, s obzirom na to da gradim svoj život ovdje u Zagrebu, ali na vikende u Podravinu ću se uvijek vraćati.

Što Podravci kažu, jesu li ponosni na Vaš uspjeh?

To bi trebali pitati njih, ali gledajući prema mojoj obitelji i prijateljima iz Podravine, mislim da jesu. Drago im je vidjeti kad se uz moje ime spominje Novo Virje. Tada znaju da nisam zaboravila odakle dolazim.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti