Subota, 15. lipnja 2024.

Dan očeva i vrtića: prelijepa proslava mališana iz koprivničkog ‘Sv. Josipa’

Euharistijsko slavlje uljepšala su djeca s recitacijama i uzveličali svojim pjevanjem, a očevi su bili raspoloživi za čitanja na svetoj misi.

- Oglas -

Mališani iz Dječjeg vrtića Svetoga Josipa u utorak su u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici obilježili Dan vrtića, a ujedno i Dan očeva.

Euharistijsko slavlje uljepšala su djeca s recitacijama i uzveličali svojim pjevanjem, a očevi su bili raspoloživi za čitanja na svetoj misi.

Na samom početku okupljenima se obratila voditeljica podružnice Dječjeg vrtića Svetog Josipa sestra Gabrijela Puljić.

- Oglas -

– Hvaljen Isus i Marija! Radosna sam što mogu pozdraviti vas djeco, vaše roditelje, kao i sve predstavnike ustanova koji ste se odazvali našem pozivu. Dan našeg vrtića, koji je izabran na svetkovinu svetog Josipa, kada se slavi i Dan očeva, želimo proslaviti svečano i radosno misnim slavljem. Sveti Josip, koji je bio brižni hranitelj Isusa, i nas poziva sve, a posebno vas Očeve, da u svakodnevnim koracima idemo naprijed i da svoje poteškoće stavljamo u Očeve ruke. I sam je puno puta bio u velikim iskušenjima, ali je uspio prepoznati pravu put. Sveti Josip je bio izvrstan roditelj i suprug. Marljivim radom kao stolar uzdržavao je svoju obitelj, a u poslu mu je pomagao Isus. Ovo su samo neke od Josipovih vrlina kojih ima jako puno. On je slika čovjeka kakav bi doista trebao biti. Nadam se da ćemo u njemu naći uzor za naš život s Gospodinom. Bog nam je ostavio svoj spomen, Euharistiju, da možemo doći i nahraniti se, dobiti snagu, ljepotu spoznaje života. Na najljepši način smo se okupili kako bi izrekli zahvalnost za sva primljena dobra. Danas želim u ime djelatnika vrtića i sestara Kćeri Božje Ljubavi čestitati svima Dan vrtića i Dan očeva – istaknula je sestra Gabrijela uoči svete mise koju je predvodio župnik vlč. Tomislav Petrić uz asistenciju trajnog đakona Miljenka Flajsa.

Proslava mališana iz koprivničkog ‘Sv. Josipa’

Nakon zajedničkog slavlja svete mise roditelja, djece i njihovih baka i djedova, održano je i prigodno druženje.

Svečanosti je prisustvovala i Melita Samoborec, zamjenica koprivničkog gradonačelnika, kao i Ratimir Ljubić, zamjenik koprivničko-križevačkog župana.

Foto: Zvonimir Markač

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti