Petak, 19. srpnja 2024.

FOTO U dvorištu koprivničke Gimnazije Fran Galović otvorena izložba INTERREG projekta ECOoperation

Učenici će kroz 'školu u prirodi' naučiti istraživati tlo, vodu i mikroklimu pomoću akvamobilnosti, ciklomobilnosti i kampiranjem

- Oglas -

Razvijanje međukulturalnih veza i suradnje učenika srednjih škola u mađarsko-hrvatskoj prekograničnoj regiji istraživanjem bioraznolikosti, cilj je INTERREG projekta Ecooperation koji je u srijedu u vidu izložbe predstavljen ispred koprivničke Gimnazije Fran Galović.

Učenici će kroz ‘školu u prirodi’ naučiti istraživati tlo, vodu i mikroklimu pomoću akvamobilnosti, ciklomobilnosti i kampiranjem. Jedan od zadataka bit će i očuvanje biološke raznolikosti na rijeci Dravi, a sve kroz ekološki pristup i inovativne metode rada i učenja. Na ovaj način stvorit će se zajedničke platforme za učenje, dijeljenje sadržaja i njihove implementacije u obrazovni sustav.

Otvorenje izložbe

- Oglas -

O velikoj vrijednosti i značenju projekta za gimnazijalce dotakao se ravnatelj Vjekoslav Robotić.

“Ovo je projekt iz Socijalnog fonda Europske unije koji smo drugi put dobili u partnerstvu sa školama iz Preloga i gimnazijom iz Csurga. Vrijednost projekta je oko 1,8 milijuna kuna, a cilj je u tri razvojne osi poučiti učenike i nastavnike te ih usavršiti na pripremu jednodnevne i višednevne terenske nastave s naglaskom na prekogranični prostor i bioraznolikost. Isto tako, naša škola dobiva opremu za plovidbu i kemiju, biologiju i fiziku vode. Imamo ploveći laboratorij i u ovom trenu smo spremni organizirati terensku nastavu sa šest stručno osposobljenih nastavnika za 20 do 30 učenika”, istaknuo je ravnatelj Robotić.

Ravnatelj koprivničke Gimnazije Fran Galović Vjekoslav Robotić

Otvorenju izložbe prisustvovala je zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž koja se na licu mjesta uvjerila kako izgleda plovna oprema vrijedna 300.000 kuna s kojom će, ako epidemiološke mjere to dozvole, početkom iduće školske godine krenuti na spust rijekom Dravom.

Otvorenje izložbe

- Oglas -

Otvorenje izložbe

Otvorenje izložbe

Foto: Grad Koprivnica

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti