2.9 C
Zagreb
Subota, 6. ožujka 2021.

FOTO U Koprivnici počelo rušenje starih dimnjaka

Gradonačelnik Jakšić je istaknuo kako je trenutno prijavljeno 208 dimnjaka za rušenje te je riječ o aktivnosti vrijednoj 400.000 kuna

Preporučujemo

U utorak, 23. veljače, u Koprivnici je započelo uklanjanje dimnjaka koji se ne koriste, a radi se o aktivnosti koja se poduzima u cilju zaštite sigurnosti građana u slučaju nastajanja neke od prirodnih nepogoda.

U akciji sudjeluju stručne službe Grada Koprivnice, profesionalni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnica, dobrovoljni vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, djelatnici koprivničkog Komunalac i policija.

Skidanje dimnjaka u Ulici Ante Starčevića

– S obzirom na to da je prošle godine Baniju zadesio potres donijeli smo odluku da s našom Javnom vatrogasnom postrojbom grada Koprivnice, Vatrogasnom zajednicom grada Koprivnice i komunalnim službama pokrenemo prvi i za sada jedini u Hrvatskoj da sugrađanima omogućimo da se na trošak gradskog proračuna uklone dimnjaci koji se ne koriste i potencijalno su opasni – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradonačelnik Jakšić je također istaknuo kako je trenutno prijavljeno 208 dimnjaka za rušenje te je riječ o aktivnosti vrijednoj 400.000 kuna.

Skidanje dimnjaka u Ulici Ante Starčevića

Potrebno je napomenuti kako se dimnjaci uklanjaju sve do ispod krovišta objekta. Mjesto s kojeg će dimnjak biti uklonjen bit će sanirano najlonom, a ostale radove moraju si osigurati sami vlasnici objekata.

– Svaka intervencija je specifična i za svaku se treba posebno pripremiti. Ono najvažnije je da se na početku radova napravi osiguranje, odnosno uvjeti za siguran rad vatrogasaca. Sad prvo skidamo cijev koja je gore, pa crijep oko dimnjaka, a vlasnik treba sam kasnije sanirati krov – rekao je Krunoslav Krvar vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica.

U planu je da svi dimnjaci budu uklonjeni do ljeta.

Najnovije objave