Utorak, 5. srpnja 2022.

FOTO Učenici Osnovne škole Đurđevac uživali u starim viteškim vještinama

Više od 200 učenika svih razreda đurđevačke Osnovne škole takmiči se u pomalo zaboravljenim igrama, vještinama i sportovima kao što su bacanje koplja, skakanje u vreći, skok u dalj s mjesta, gađanje praćkom, trčanje alke...

Preporučujemo

Podno đurđevačke utvrde Stari grad u tijeku su sportske igre za učenike Osnovne škole Đurđevac i Dan otvorenih vrata udruge sveti Juraj Đurđevac povodom desete godišnjice osnivanja.

Viteške igre u Đurđevcu
Viteške igre u Đurđevcu // Foto: Robert Rodman

Više od 200 učenika svih razreda đurđevačke Osnovne škole takmiči se u pomalo zaboravljenim igrama, vještinama i sportovima kao što su bacanje koplja, skakanje u vreći, skok u dalj s mjesta, gađanje praćkom, trčanje alke, nabacivanje potkovom i gađanje lukom i strijelom.

Viteške igre u Đurđevcu
Viteške igre u Đurđevcu // Foto: Robert Rodman

Unazad pet godina udruga sveti Juraj organizira ove igre s ciljem aktivne zabave osnovnoškolaca i upoznavanja djece na već pomalo zaboravljene igre i vještine koje su starije generacije igrale u djetinjstvu.

Željko Kožarić-Mrvica
Željko Kožarić-Mrvica // Foto: Robert Rodman

“U ovim natjecanjima svi su pobjednici. Nagrada je dobra zabava i usvajanje novih vještina. Poslije natjecanja slijedi druženje uz pečene piceke, osvježavajuća pića te prezentaciju rada udruge. Svi ste pozvani”, istaknuo je predsjednik udruge sveti Juraj i kapetan utvrde Stari grad Đurđevac Željko Kožarić-Mrvica.

Foto: Robert Rodman

- Advertisement -

Najnovije objave