Utorak, 5. srpnja 2022.

FOTO-VIDEO Sedmo izdanje Virovske prkačijade privuklo je brojne posjetitelje

Natjecanje je nadgledalo Stručno-organizacijsko povjerenstvo pod predsjedanjem Dražena Đuriševića, a vrhunski slastičari iz Japana, Australije, Albanije, Mađarske, Izraela, Armenije, Palestine te Bosne i Hercegovine posjetiteljima su predstavili izvorne slastice svojih zemalja

Preporučujemo

U Virju se u petak i subotu održava 7. po redu Virovska prkačijada. Glavni organizator je Općina Virje, uz pokrovitelje Koprivničko-križevačku županiju i županijsku Turističku zajednicu te ostale uključene.

Riječ je o prvom europskom festivalu malih tradicijskih kolača, a bogat dvodnevni program započeo je u petak natjecanjima u spravljanju prkača u Dječjem vrtiću „Zrno“ Virje i u Osnovnoj školi Franje Viktora Šignjara.

Otvorenje 7. Virovske prkačijade održano je u subotu ujutro na glavnoj pozornici u šatoru na Trgu Stjepana Radića.

Nakon toga krenulo je natjecanje u spravljanju podravskih prkača po izvornim recepturama u kojem je sudjelovalo 17 udruga žena s područja županije.

Natjecanje je nadgledalo Stručno-organizacijsko povjerenstvo pod predsjedanjem Dražena Đuriševića, a vrhunski slastičari iz Japana, Australije, Albanije, Mađarske, Izraela, Armenije, Palestine te Bosne i Hercegovine posjetiteljima su predstavili izvorne slastice svojih zemalja.

Održane su i brojne degustacije, predavanja i stručne radionice, a brojni su posjetitelji uživali u zanimljivim sadržajima.

Večeras od 20 sati održat će se Slatki susreti, nastup foklornih društava u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva ‘Ferdo Rusan’ iz Virja.

FOTO: Petra Ratković i Goran Čičin-Mašansker

Video možete pogledati OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave