Srijeda, 28. veljače 2024.

FOTO Udruga Narcise Đurđevac obilježila Dan ružičaste vrpce

Članice udruge su brojnim građanima i prolaznicima besplatno dijelile ružičaste vrpce koje su simbol sudjelovanja, solidarnosti i potpore bolesnim ženama. Njome se nastoji podići svijest javnosti o raku dojke kao ozbiljnom javnozdravstvenom problemu

- Oglas -

Udruga žena s bolestima dojke Narcise Đurđevac i ove su godine, u sklopu programa tradicionalne manifestacije Dani voća, održale humanitarnu akciju Dan ružičaste vrpce.

U dvorištu utvrde Stari grad time su se uključile i u obilježavanje Mjeseca borbe protiv raka dojke.

Akciju je, uz brojne građane, svojim dolaskom podržao je i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, kao i župan Darko Koren te saborski zastupnici Mišel Jakšić i Darko Sobota.

- Oglas -

Članice udruge su brojnim građanima i prolaznicima besplatno dijelile ružičaste vrpce koje su simbol sudjelovanja, solidarnosti i potpore bolesnim ženama. Njome se nastoji podići svijest javnosti o raku dojke kao ozbiljnom javnozdravstvenom problemu.

Uz ružičaste vrpce članice udruge dijelile su i svoje kreativne uratke te edukativne materijale o važnosti redovitih pregleda dojki kako bi se bolest otkrila što ranije, dok je u velikom postotku izlječiva.

Na to je upozorila i predsjednica udruge Đurđa Martinuš koja je upozorila da su samopregledi i preventivni pregledi najbolje rješenje jer rak dojke ne poznaje nikakve dobne granice, a često ga se naziva i tihim ubojicom žena.

Prikupljena sredstva članice će iskoristiti za svoje radionice na kojima nastaju brojni kreativni uradci koji se kasnije prodaju na ovakvim humanitarnim akcijama, istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

- Oglas -

Foto: Grad Đurđevac

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti