Četvrtak, 18. srpnja 2024.

FOTO Uspješno održana terenska intervencijska vježba – natjecanje ‘MAROF 2023’ i drugi Memorijal ‘Ivan Žugec’

Prvo mjesto osvojila je ekipa PGD-a Dragatuš iz Slovenije, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Varaždinbreg, a treće mjesto ekipi DVD-a Višnjica.

- Oglas -

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Marof i Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa već tradicionalno, drugu nedjelju u listopadu, održana je terenska intervencijska vježba – natjecanje “MAROF 2023”, i to po 18. put, a u sklopu kojeg se isto tako održao i drugi Memorijal “Ivan Žugec”.

Unatoč izazovnim vremenskim uvjetima, s neprestanom kišom, sve ekipe uspješno su odradile pripremljene zadatke.

Ukupno je bilo prijavljeno 26 natjecateljskih ekipa, a na terenu su se natjecale 24 ekipe iz Hrvatske, Češke i Slovenije. Svi zadaci za ekipe bili su postavljeni na području Novog Marofa, s cjelokupnom rutom dugačkom nešto više od 30 kilometara. Zadaci koje su ekipe morale izvršiti uključivali su vatrogasni poligon, rad s hidrantom i gašenje pjenom, radove na vodi, transport unesrećene osobe iz kamenoloma i gašenje požara osobnog vozila, priopćili su iz novomarofske gradske uprave.

- Oglas -

Na svečanom otvaranju i proglašenju rezultata bili su gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, rukovodstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novi Marof, te Igor Žugec, sin preminulog člana DVD-a Novi Marof, Ivana Žugeca, u čiju čast se i održava ovaj memorijal.

Nagrade najboljima uručili su gradonačelnik Siniša Jenkač, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Novi Marof Nedeljko Vukalović, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Novi Marof Zdenko Lacković, zapovjednik DVD-a Novi Marof Ladislav Tuk te Igor Žugec.

Najviše priznanje, prvo mjesto, osvojila je ekipa PGD-a Dragatuš iz Slovenije, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Varaždinbreg, a treće mjesto ekipi DVD-a Višnjica.

Još jednom se pokazala strast i predanost VZG-a Novi Marof, kao i Grada Novi Marof prema vatrogasnim ekipama iz različitih regija, a gradonačelnik Siniša Jenkač podsjeća na važnost vatrogasne službe u zajednici.

– Ovaj memorijal i ovo natjecanje pokazuje kako zajedništvo i predanost mogu prevladati sve izazove. Grad Novi Marof ponosno podržava vatrogasne ekipe te naglašava važnost ovih događanja za sigurnost naše zajednice – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač i čestitao svim ekipama na sudjelovanju.

- Oglas -

Foto: DVD Varaždinbreg

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti