Petak, 12. srpnja 2024.

[FOTO, VIDEO] Čak 20 vinara predstavlja svoja vina na Bregfestu u samom srcu Koprivnice

Svi ljubitelji dobre kapljice, ali i dobre klope mogu danas i sutra na Zrinskom trgu kušati fina domaća vina, ali nešto i pojesti

- Oglas -

Večeras je na koprivničkom središnjem gradskom trgu započeo Bregfest – Festival vina Bregovite Hrvatske na kojem se predstavlja čak 20 vinara.

Svi ljubitelji dobre kapljice, ali i dobre klope mogu danas i sutra na Zrinskom trgu kušati fina domaća vina, ali nešto i pojesti.

Predstavljaju se vina vinarija Kostanjevec, Matočec, Topolovčan, Bužić, Šimunić, Grudić, Cik, St. Jerome, Kunčić, Cmrečnjak, Dvanajščak, Kozol, Bedekovich, Lovrec, Polovanec, Miklaužić, Klet Romić, Bolfanski Vinski vrh te Kalničke poljoprivredne zadruge.

- Oglas -

O ovoj novoj eno-gastro manifestaciji više rekao Miroslav Polovanec iz Udruge Bregovita Hrvatska:

– Naša udruga pokriva čak devet županija, prije nekoliko godina smo dobili zadatak da vodimo brigu o vinarima i promociji vina bregovite Hrvatske. Bregfest smo organizirali nekoliko puta, dva puta već ove godine. No, naš je plan organizirati Bregfest i u manjim gradovima. Tako smo danas ovdje u Koprivnici. To je ujedno i prvi Bregfest koji se ne održava u Zagrebu, a sve kako bi se vinari iz drugih županija predstavili u svakoj – istaknuo je Polovanec.

Nakon njega, okupljenima se obratio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić:

– Bilo je lijepo na Bregfestu u Zagrebu, no i mi u našoj županiji imamo zaista kvalitetne proizvođače vina, ali i isto tako ovo je odlična prilika da i naši sugrađani probaju vina iz drugih županija bregovite Hrvatske – naveo je Ljubić.

Jedan od izlagača na ovoj manifestaciji je i Imanje Stari zanati iz Hlebina, koji pokraj pića na Bregfestu nude i nešto konkretno za pojesti:

- Oglas -

– Lijep je dan, taman da i ovaj Bregfest napravimo „kak Bog zapoveda”, da ljudi vide kak mi imamo fina vina u ovom kraju. Zato smo mi došli malo u country stilu, kao nekakvi kauboji. Mislim da je to prigodno pred Country vikend koji nas čeka uskoro u Hlebinama. Tako da nemamo mi samo naivu, imamo i country. No, ovo je svakako prilika da još danas i sutra svi provedemo lijep vikend na koprivničkom trgu – rekao je ovom prilikom Tihomir Želimorski iz Starih zanata.

Bregfest je na rasporedu 14. lipnja od 18 do 23 sata te 15. lipnja od 10.30 do 13.30 sati te od 17 do 23 sata, a osim dobre kapljice, tu su i prigodne vinske radionice, hrana i glazba za koju je zadužen DJ.

Središnja bregovita Hrvatska jedna je od četiriju hrvatskih vinskih regija, a u njenom sastavu su smještena vinogorja Zagorja i Međimurja, Prigorja i Bilogore, Pokuplja, Moslavine te Plešivice. Udruga Bregovita Hrvatska, regionalna organizacija za vinsku regiju Središnja bregovita Hrvatska, posvećena je unaprjeđenju vinogradarstva i vinarstva te promidžbi vina istoimene regije.

Foto i video: Krešo Puklavec

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti