Subota, 20. srpnja 2024.

DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI BREGI Načelnik Hudić: Briga za mlade obitelji na prvom nam je mjestu

Puno se toga napravilo u posljednje vrijeme na području Općine Koprivnički Bregi, koja raspolaže s proračunom od oko pet milijuna kuna, a načelnik Mario Hudić je najavio i neke nove investicije...

- Oglas -

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća pod predsjedanjem Darka Sobote Općina Koprivnički Bregi proslavila je svoj dan.

Među brojnim uzvanicima bili su i koprivničko-križevački dožupan Ratimir Ljubić, dogradonačelnica Koprivnice Melita Samoborec, saborski zastupnik Damir Felak, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić, načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović, načelnik Općine Kalinovac Danijel Zvonar, načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, zamjenica načelnice Općine Đelekovec Marina Mihalec, načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić, zamjenik načelnika Općine Molve Martin Tuba, načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi, predsjednik uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras i članica uprave Komunalca Dubravka Horvat.

Domaćin, načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić (HSS) već 10 godina, u svom je govoru istaknuo kako oni posebnu pozornost pridaju mladima i obrazovanju.

- Oglas -

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić

Među ostalim, istaknuo je projekt izgradnje pješačke staze u vrijednosti od 600.000 kuna, nadogradnju vrtića u istom iznosu, a pri kraju su, kaže, radovi na pješačko-biciklističkoj stazi uz Podravsku magistralu od Štaglinca do Borovljana, čija je vrijednost 2,2 milijuna kuna. Općina je taj projekt realizirala u suradnji s Hrvatskim cestama, kojima se zahvalio jer će tako uspjeti s te opasne dionice maknuti pješake i bicikliste.

Puno se toga napravilo u posljednje vrijeme na području Općine, koja raspolaže s proračunom od oko pet milijuna kuna, a načelnik je najavio i neke nove investicije poput izgradnje kanalizacijske mreže u naselju Jeduševac. Tu je i pješački most na ulazu u Koprivničke Brege i parkiralište nasuprot groblja u Glogovcu. Pohvalio se načelnik i da je Općina osigurala besplatne radne bilježnice za sve učenike, uvjetima u kojima djeluju njihove udruge i klubovi. Naglasio je i kako rade na projektu zbrinjavanja otpada s Komunalcem, a dobru suradnju, kaže, imaju i s Koprivničkim vodama.

– Zahvalio bih se posebno i djelatnicima Općine. Malo nas je, al’ nas ima, i uspijevamo realizirati brojne važne projekte. Vjerujem da ćemo nastaviti dobrim putem, a za godinu dana kada se opet okupimo, nadam se da ćemo se imati ponovno s puno toga pohvaliti – kazao je Hudić.

Čestitkama se, u ime svih načelnika i gradonačelnika, pridružio i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović.

- Oglas -

Pohvalio je brigu Općine Koprivnički Bregi za mlade i rekao je da je to jedini ispravan put da se spriječi iseljavanje.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić kazao je kako se vidi jasan napredak Općine Koprivnički Bregi, posebno u segmentu obrazovanja i infrastrukture.
Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić pohvalio je projekt na području Jeduševca, a saborski zastupnik Damir Felak poručio je kako mu je želja da Bregi, smješteni blizu Koprivnice, budu ugodni za život, da se ljudi naseljavaju i osnivaju obitelji.

Ravnateljica bregovske škole Karolina Vidović zahvalila je, pak, Općini na vrhunskoj suradnji.

Dan općine Koprivnički Bregi

Na kraju službenog dijela svečane sjednice Općinskog vijeća vlč. Josipu Košćaku, župniku koji je pune 33 godine djelovao na području Koprivničkih Bregi, načelnik Hudić uručio je sliku barokne crkve s anđelima varaždinskog autora Željka Prsteca.

– Želim vam puno zdravlja, sreće i mira u mirovini. Hvala vam na svemu što ste učinili za nas – rekao je Hudić.

Vlč. Košćak zahvalio se na prigodnom poklonu i lijepim riječima i rekao je kako odlazi u mirovinu, ali da će se uvijek rado vraćati u Koprivničke Brege.

Prije svečane večere brojne okupljene svojim nastupom oduševili su članovi Kulturno-umjetničkog društva Rudar Glogovac. I mali i veliki.

Proslava Dana Općine Koprivnički Bregi nastavlja se brojnim programima, a šlag na tortu su koncerti Lidije Bačić i Mate Bulića, ovog petka i subote.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti