Četvrtak, 23. svibnja 2024.

Fantastične rukometašice Podravke Vegete slomile njemački Thüringer

Na kraju, prvo ime susreta bila je Grkinja Lamprini Tsakalou s devet golova.

- Oglas -

U prepunoj dvorani koprivničke gimnazije u prvoj četvrtfinalnoj utakmici EHF Kupa rukometašice Podravke Vegete pobijedile su njemački Thüringer rezultatom 27:23.

Njemice su grupnu fazu prošle s maksimalnih šest pobjeda, dok je Podravka Vegeta četvrtfinale izborila s drugog mjesta u svojoj skupini i osam bodova.

Koprivničke rukometašice furiozno su, nošene svojim vjernim navijačima Kronikusima, krenule u utakmicu protiv Thüringera i povele s 4:0. Najveća prednost Kokica u prvom dijelu utakmice bila je 10:3 u 15. minuti kada je gol zabila iznimno raspoložena Dejana Milosavljević. Bio je to njezin četvrti gol na utakmici.

- Oglas -

Nakon toga, bilo je nekoliko isključenja i tehničkih grešaka i Njemice su se vratile u život.

RK Podravka Vegeta

Poluvrijeme je završilo rezultatom 15:12. Lamprini Tsakalou je zabila pet golova, D. Milosavljević četiri, a Aneja Beganović tri. Jako dobra bila je i vratarka Jovana Risović sa šest obrana iz 16 udaraca.

Bolje su gošće krenule u nastavak utakmicu i u 35. minuti potpuno su se vratile u igru, došle su na -1. Beate Scheffknecht zabila je svoj pet gol na utakmici.

U 37. minuti domaći trener Zlatko Saračević u igru je stavio pojačanje iz Angole Azenaidu Carlos koja je odmah zabila sjajan gol za 17:15.

- Oglas -

Na +3 ubrzo vraća Podravku Vegetu Korina Karlovčan nakon oduzete lopte i udarca na prazna vrata Njemica.

Mikaela Massing zabija svoj peti gol na utakmici za 19:17, ali Angolka u koprivničkim redovima, koja je samo jedan trening odradila u svojoj novoj ekipi, povećava vodstvo u 44. minuti.

RK Podravka Vegeta

Četiri minute kasnije Saračević je kod rezultata 21:19 uzeo minutu odmora.

– Samo nemojte žuriti, polako. Imamo igračicu manje – rekao je koprivnički trener.

Ne samo da su izdržale, nego je Lamprina Tsakalou zabila za 22:19 svoj osmi gol.

Odmah Alicia Stolle vraća Njemice na -2, a Lydia Jakubisova i na -1, ali Aneta Benko vraća Podravku Vegetu na +2 pa ubrzo i na +3. Magdalena Ećimović skida tada iznimno važan udarac gošći, dvorana se digla na noge, a Tjaša Stanko zabija za 25:21.

Šest minuta do kraja Podravka Vegeta imala je +3, a sutkinje sviraju probijanje Angolki. Ipak, Lamprini Tsakalou ubrzo zabija za +4, a odmah potom i Dragica Džono vodi Kokice na +5.

RK Podravka Vegeta

Njemački strateg zatražio je minutu odmora uvidjevši da su njegove igračice stale.

Mariana Lopes Ferreira svojim šestim golom smanjuje na 27:23, a s tim se rezultatom otišlo i u zadnju minutu.

Iako je bilo prilike za povećanje vodstva, tako je utakmica i završila.

Na kraju, prvo ime susreta bila je Grkinja Lamprini Tsakalou s devet golova.

PODRAVKA VEGETA 27 (15)

THÜRINGER 23 (12)

KOPRIVNICA – SD Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 2080. Sutkinje: Tatjana Berezkina i Viktorija Alpaidze (Rusija). Delegat EHF-a: Emir Bešlija (Crna Gora).

PODRAVKA VEGETA: Risović (7), Ećimović (1+1); Turk 2, Beganović 3, Karlovčan 1, Popović, Džono 1, Milosavljević 4(1), Mugoša, Franušić, Stanko 3, Gjorgjijevska, Tsakalou 9(2), Benko 3, Carlos 2. TRENER: Zlatko Saračević.

THÜRINGER: Skurtveit, Giegerich (10+2); Lopes 6, Scheffknecht 6(6), Mazzucco, Rodriguez, Sazdovska 1, Stolle 3, Bölk, Grossmann, Biltoft, Mässing 5, Jakubisova 2. TRENER: Herbert Müller.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(3), Thüringer 7(6).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 12 min. (Milosavljević 2+2, Tsakalou, Karlovčan, Beganović, Džono), Thüringer 8 min. (Bölk, Sazdovska, Stolle, Lopes).

Podravkašice su sada u dobroj poziciji, ali sve je i dalje otvoreno. Uzvrat u Njemačkoj igra se u nedjelju, 8. ožujka, s početkom u 14 sati.

Foto: Ivan Brkić (RK Podravka Vegeta)

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti