Srijeda, 17. kolovoza 2022.

FOTO, VIDEO Policija zaplijenila više od sto kilograma različitih vrsta droge!

Prilikom uhićenja, osumnjičeni 24-godišnjak odbacio je papirnatu vrećicu s ukupno 234,5 grama kokaina te su nad njim, radi savladavanja otpora, policijski službenici uporabili i sredstva prisile - tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 33, 37 i 24 godine zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, dok su 33-godišnjak i 24-godišnjak osumnjičeni da su počinili i kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Operativnim radom policijski službenici su posumnjali da osumnjičeni 33-godišnjak i 24-godišnjak, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, preprodaju kokain te da drogu skrivaju u nepoznatom stanu na području Središća, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Naime, u ponedjeljak, 21. veljače oko 15 sati na području Trnja policijski su službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao osumnjičeni 37-godišnjak. Temeljem pribavljenog sudskog naloga, policijski službenici proveli su pretragu njegovog automobila te pronašli ukupno 2177 grama kokaina pakiranog u dva paketa.

Kriminalističkim istraživanjem tada je potvrđena sumnja da su tog istog dana nešto malo prije 15 sati, temeljem prethodnog dogovora, za neutvrđen novčani iznos, osumnjičeni 33-godišnjak i 24-godišnjak navedeni kokain prodali 37-godišnjaku na parkirališnom prostoru na području Središća. U daljnjem tijeku postupanja, istog dana oko 17 sati, 33-godišnjak i 24-godišnjak su uhićeni na istom području gdje su kokain i prodali 37-godišnjaku.

Jedan je uhićen na stubištu u prizemlju stambene zgrade, a drugi na parkiralištu trgovačkog centra. Prilikom uhićenja, osumnjičeni 24-godišnjak odbacio je papirnatu vrećicu s ukupno 234,5 grama kokaina te su nad njim, radi savladavanja otpora, policijski službenici uporabili i sredstva prisile – tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem provedena je pretraga stana na području Središća koji koriste osumnjičeni 33-godišnjak i 24-godišnjak kojom prilikom je pronađeno 69.309,0 grama marihuane pakirane u 68 plastičnih paketa, 9.912,0 grama kokaina pakiranog u 11 plastičnih paketa, 15.272,0 grama amfetamina pakiranog u 26 plastičnih paketa, 9.581,0 grama hašiša pakiranog u 23 plastična paketa, 36.058 komada tableta MDMA pakiranih u 38 plastičnih vrećica, 487,74 grama droge MDMA pakirane u 97 plastičnih paketića, 11,0 grama psilocibina pakiranog u dvije plastične vrećice, 9 mililitara ekstrakta konoplje tipa droga, 300 doza droge LSD, 45.220 komada tableta klonazepama, 91.515 komada tableta diazepama, šest vaga za precizno mjerenje mase, 8.035,0 grama punila za miješanje s drogom, 10 litara metanola za miješanje s drogom te novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Pretragom njihovog stana policijski su službenici pronašli i jedan pištolj kalibra 9 mm s pripadajućim spremnikom te dva komada pištoljskog streljiva istog kalibra kao i automatsku pušku s pripadajućim usadnikom, spremnikom i 27 komada pripadajućeg streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

FOTO: Policijska uprava zagrebačka

- Advertisement -

Najnovije objave