[FOTO-VIDEO] ROMANA PAVLIŠA ‘Dora je za mene jedna velika stepenica u karijeri’

Nakon snimljenog prvog spota i sudjelovanja na 66. Zagrebačkom festivalu, s grupom Gelato Sisters, koju uz Romanu čine Sanja i Neda Parmać, sudjelovat će i na ovogodišnjoj Dori gdje će se s istaknutim imenima hrvatske glazbene scene natjecati u izboru pjesme za Eurosong.

Romana Pavliša // Foto: privatna arhiva

Iznimno talentirana Koprivničanka Romana Pavliša nastavlja nizati uspjehe.

Nakon snimljenog prvog spota i sudjelovanja na 66. Zagrebačkom festivalu, s grupom Gelato Sisters, koju uz Romanu čine Sanja i Neda Parmać, sudjelovat će i na ovogodišnjoj Dori gdje će se s istaknutim imenima hrvatske glazbene scene natjecati u izboru pjesme za Eurosong. Predstavit će se hitom Back to the swing. Doru možete pratiti večeras (subota) od 20 sati na Prvom programu Hrvatske televizije i Hrvatskoga radija te na streamu na webu.

Razgovarali smo s Romanom koja nam je otkrila nešto više o sebi – čime se bavi u slobodno vrijeme, kakvi su joj planovi za karijeru i kako su protekle pripreme za Doru.

Iako trenutno živi u Zagrebu, kaže da bez Koprivnice ne može!

 • Je li Dora za Vas ostvarenje sna ili težite nečemu još većem?

Dora je za mene jedna velika stepenica u smislu promocije glazbe s kojom se moj bend bavi i ulazak u 16 skladbi koje se natječu za Eurosong je put k ostvarenju sna benda Gelato Sisters. Predano radimo i iz godine u godinu nastupamo na sve većim pozornicama i mislim da vrhunac tek dolazi.

 • Što možemo očekivati od Vašeg nastupa na Dori?

Kao i uvijek, naš nastup bit će pun vedrine, dobrih ritmova i pravi vremeplov u neka davna vremena.

Dora 2019 – Pjesme

Jer ste vi to tražili – poslušajte isječke pjesama s Dore 2019.! 🙂Zabranjeno je svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na radijske, televizijske i digitalne kanale!

Gepostet von Eurosong HRT am Mittwoch, 13. Februar 2019

 • S obzirom na to da ste članica vokalnog sastava Gelato Sisters, kako je došlo do toga da ste samostalno snimili singl Svjetovi?

Svaka od nas u bendu ima neki svoj stil glazbe koji, osim jazza, privatno sluša i voli i koji nas nekako čini ‘svojima’. Svjetovi su se dogodili sasvim slučajno, napisala sam ih jedne večeri u svojem stanu kad sam isprobavala svoj mali kućni studio i odlučila da to želim ozbiljno snimiti i ostaviti iza sebe. S obzirom na to da već otprije surađujem s Intek Music iz Koprivnice (Marin i Helena Hraščanec), logično je bilo da sudjeluju u stvaranju i ostvarivanju i ovog singla. Kao i s redateljem Dinkom Šimcem koji je odmah otputovao u Englesku sa mnom i snimio spot. Bitno je imati dobru ekipu, a ovdje u Koprivnici ja sam svoje odavno pronašla.

 • Istoimeni singl snimili ste pod umjetničkim imenom ‘Anna Moor’. Otkuda ideja za to ime i što ono znači?

Anna Moor je zapravo Roomanna, odnosno Romana.

To je igra riječima, odnosno slovima nastala nekad davno na mojem Facebooku, pa na taj način postala i mojim pseudonimom na glazbenoj sceni.

 • Planirate li svoju karijeru nastaviti samostalno ili u sastavu Gelato Sisters?

Zapravo, planiram oboje. Anna Moor mi ne oduzima previše vremena. Odnosno, za Annu Moor sam odlučila uzeti sve vrijeme svijeta i bitno mi je da ponekad te pjesme izađu i da ih podijelim s ljudima kojima se sviđa takva vrsta glazbe. Gelato Sisters su puno aktivnije s koncertima i nastupima i zahtijevaju puno više vremena.

Osim toga, spomenula bih i bend The Groovebox u kojem pjevam i Željka Bebeka s kojim sam na turneji. U Hrvatskoj moraš raditi puno toga.

 • Kako zamišljate vrhunac svoje glazbene karijere?

Imam osjećaj da stalno doživljavam neki vrhunac, upravo zbog očekivanja koja mi nikad nisu bila prevelika. Vrhunac Anne Moor je da sam s drugim singlom upala na Zagrebački festival. Vrhunac Gelato Sisters je najbolja pjesma do sad s kojom se predstavljamo na Dori. Zapravo, jedini vrhunac je da nastavim ovoliko raditi, pa još i više, i da se nakon svega, kad se probudim, dobro osjećam u svojoj koži.

 • Koga biste izdvojili kao glazbeni uzor?

Posjetila sam u posljednjih 15 godina jako puno koncerata na kojima sam susrela glazbene uzore u ljudima koji možda i nisu tako poznati. I to mi se događa stalno. Čujem nekoga kako svira, pjeva, govori i ili odnosi se prema drugima i postavim ga za uzora.

Nema tu jednog imena, to je cijela hrpa ljudi koji te oblikuju kroz iskustva koja s njima ostvaruješ i onda ti uzimaš te komadiće i postaješ bolji.

 • Tko je Romana Pavliša izvan glazbene scene? Čime se bavite kad se ne bavite glazbom?

Kad se ne bavim glazbom, igram playstation.

Uglavnom putujem i istražujem. Putovanja su mi najveća strast i svaki slobodni trenutak koristim da odletim u neki skriveni kutak.

 • S obzirom na to da trenutno živite u Zagrebu, je li Vam Koprivnica i dalje u srcu ili ju je Zagreb zamijenio?

Ja zapravo ne mogu bez Koprivnice i svaki slobodni trenutak koristim da budem tu. To najbolje znaju moje cure iz benda jer stalno na koncerte dolazim s koferom i uvijek me zezaju na račun mojeg nomadstva. Ja bih zapravo rekla da živim pola – pola. Zagreb – Koprivnica. Uz to, moram napomenuti da obožavam Zagreb. Ali doma je doma.

 • Što mislite o koprivničkoj glazbenoj sceni i odabiru poznatih izvođača koji dolaze nastupati u Koprivnicu?

Koprivnica ima puno dobrih glazbenika koji obogaćuju scenu kao solo izvođači, članovi bendova ili članovi sastava koji nisu nužno iz Koprivnice, i to iz najrazličitijih žanrova.

Koprivnica kao grad ima i nekoliko kvalitetnih festivala. Navela bih Rocklive, Fest Jazza Koprivnica, FIUK i tako dalje. Gdje Koprivničanci mogu čuti doista kvalitetnu glazbu, a organizatori se trude pružiti novim generacijama temelje za razumijevanje kulture.

Odabir koncerata na glavnome trgu mi se ponekad sviđa, ponekad ne. Ali i moja glazba se nekome sviđa, a nekome ne i to će uvijek biti tako.

 • Što mislite imaju li Koprivničanci ukusa za glazbu?

Koprivničanci s kojima se ja družim imaju ukusa za sličnu glazbu kao i ja. Ako se malo odmaknem, upadnem u sredinu gdje se sluša glazba koja mi ne odgovara pa ni ne posjećujem takva mjesta. Jako sam senzibilna u izboru glazbe i ona utječe na moje raspoloženje. Vjerujem da je nekima glazba samo pozadina i da možda i ne osjećaju to što ja osjećam.

 • Što možemo očekivati od Vas u 2019. godini?

Nakon Dore, vidjet ćemo gdje će me/nas sve to skupa odvesti. Sama sebi želim novi singl, puno nastupa i solo album u 2019. godini.

Ne propustite: