Četvrtak, 20. lipnja 2024.

FOTO-VIDEO Sveti Ivan Zelina dobiva novu čarobnu turističku senzaciju

Destinacija Sveti Ivan Zelina postaje odredište za istraživanje i uživanje u skrivenom, čarobnom svijetu prirode

- Oglas -

Turistička zajednica Sveti Ivan Zelina u subotu je predstavila novi, zanimljivi i jedinstveni turistički projekt “Čarobni zelinski vilinski park”. U suradnji s privatnim iznajmljivačima projektom se povezuje objekte privatnog smještaja u Svetom Ivanu Zelini s bogatom prirodnom baštinom, ali i legendama koje se uz nju vežu dugo u povijest.

Današnjem predstavljanju novog, zanimljivog i jedinstvenog turističkog projekta “Čarobni zelinski vilinski park” prisustvovali su vlasnici privatnih smještaja te studenti Veleučilišta Edward Bernays iz Zagreba.

Ružica Rašperić moderirala je događaj ističući da projekt proizlazi iz višegodišnjeg iskustva direktorice zelinske Turističke zajednice Marinke Zubčić Mubrin, koja je odlučila spojiti sve smještajne kapacitete u jednu jedinstvenu priču.

- Oglas -
Ružica Rašperić
Ružica Rašperić // Foto: Lorena Hubina

Čak 31 smještaj obilježen je s isto toliko različitih biljaka, svaki s onom koja je najbliža njegovom okruženju i na određeni način ga obilježava. Autorica projekta, dr.sc. Romana Lekić, za svaki je objekt specifično povezala jednu od brojnih tema iz svijeta biljaka i narodnih predaja, legendi i mitova.

– Uz slavensku mitologiju, gdje je bitna poveznica s pučkim kalendarom, uključene su i priče iz drugih mitova kao baza za interkulturalno spajanje i brend komunikaciju. Naglašeni su i tradicijski obredi i rituali koji su i danas prisutni u folkloristici, a koji su na znanstveni način obrađeni i opisani od recentnih autora – istaknula je Romana Lekić.

Romana Lekić
Romana Lekić // Foto: Lorena Hubina

Svaki objekt na ovaj način postao je jedinstveno mjesto koje spaja, prezentira i educira posjetitelje o vidljivom i skrivenom bogatstvu okruženja u kojem boravi. Vidljivi, zeleni svijet prirode oduvijek je bio inspiracija stanovnicima, a ovim projektom postaje inspiracija i posjetiteljima.

Turistička zajednica Svetog Ivana Zeline projektom “Čarobni zelinski vilinski park” kreirala je novi turistički sadržaj povezivanjem ključnih atrakcija destinacije s dionicima i tako stvorila zaokruženi doživljaj boravka u zelinskom kraju.

– Boravak u prirodi, eno-gastronomija i privatni smještaj osnovna su obilježja cjelogodišnje ponude Svetog Ivana Zeline. Doživljaj je ključna atrakcija naše destinacije i ideja koja je u temelju projekta, stvaranje zaokruženog, neprekinutog doživljaja destinacije prezentacijom atrakcije radi koje nas gosti najčešće posjećuju, a to je priroda. Poznavanje i prezentacija tajni prirode vlasnici objekta komuniciraju prema svojim gostima, svaki uz svoju biljku koja je pomno odabrana za svaki objekt, predstavljena pojedinačnim vizualom i specifičnom pričom – naglasila je direktorica Turističke zajednice Svetog Ivana Zeline Marinka Zubčić Mubrin.

- Oglas -
Direktorica Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline Marinka Zubčić Mubrin
Direktorica Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline Marinka Zubčić Mubrin // Foto: Lorena Hubina

Prije dodjele statua, direktorica Marinka Zubčić Mubrin, objasnila je i njihovu svrhu.

– Svaka kuća, odnosno privatni smještaj na ovoj statui ima jednu biljku i jednu pjesmu koja predstavlja smještaj. Svaka kuća dobila je svoj logo na statuu koji će krasiti prostorije smještaja. Također, na statui se nalaze i dva QR koda. Prvi vodi na stranicu privatnog smještaja gdje gosti mogu pročitati o smještaju i poslušati pjesmu koja je dodijeljena tom smještaju. Drugi QR kod vodi na našu internetsku stranicu – Visitzelina.hr – pojasnila je direktorica Turističke zajednice Svetog Ivana Zeline Marinka Zubčić Mubrin te dodala kako u privatne smještaje dolazi 75 posto stranih i 25 posto domaćih gostiju.

Za kraj predstavljanja projekta dodijeljeni su statue vlasnicima privatnih smještaja. Statue je dodijelila direktorica Turističke zajednice Svetog Ivana Zeline Marinka Zubčić Mubrin, a dobitnici statua su Apartment “Max 2”, Holiday home “Villa green dreams”, Holiday home “Tuković”, Holiday home “Old stone house”, Rooms&apartments “Taverna 1860”, Holiday home “Hrupec”, Holiday home “Mali raj”, Holiday home “Tilia”, HH “Luna”, Holiday home “Tomas hill”, Holiday home “Ivan”, Holiday home “Viluka”, Rooms&apartments “Wine paradise”, Holiday home “5 senses”, Holiday home “Jura’s country house”, Holiday home “Vlado”, Holiday home “Jungle house”, Holiday home “Tosca”, Apartment “Max”, Pension “Milenij”, Holiday home “Green Zelina”, Holiday home “P.A.F”, Holiday home “Robinia”, Holiday home “Tinna”, Pension “Milenij”, Holiday home “Green silence”, Holiday home “Vitis vinifera”, Holiday home “Enchanting view”, Holiday home “LU DA KUĆA”, Holiday home “David”, Zelina’s enchanted fairy park, Rooms&apartments “Wine paradise”, Pension “Šumski dvor” i Holiday home “Bilić”.

Foto i video: Lorena Hubina

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti