Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

FOTO Zasadi stablo, ne budi panj: vrtićarci, osnovnoškolci i gimnazijalci pokraj koprivničkih Cerina posadili nove voćke

Komunalac se 2019. uključio u kampanju sadnjom voćnjaka kod bazena kada je posađeno stotinjak sadnica, dok je ove godine posađeno 25 voćaka

Preporučujemo

Koprivnički Komunalac se i ove godine uključio u kolektivnu sadnju stabala pod nazivom ‘Zasadi stablo, ne budi panj’ koja se provodi od 1. do 7. ožujka.

Učenici posadili nove voćke kod bazena Cerine

Sadnja je počela 3. ožujka, a završila 5. ožujka. Prvi su u voćnjaku pored bazena Cerine svoje sadnice posadili mališani iz dječjeg vrtića Tratinčica. U sadnji im se pridružio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić te članovi uprave Komunalca Nataša Tetec, Goran Međurečan i Dubravka Horvat koja je naglasila kako će voćnjak biti mjesto igre i učenja za sve generacije malih Koprivničanaca s kojima će se ovdje organizirati razne ekološke radionice, škola u prirodi i drugi edukativni sadržaji usmjereni prema zaštiti okoliša.

U voćnjaku su svoje voćke sadili i mališani iz dječjeg vrtića Igra i dječjeg vrtića Smiješak te učenici iz OŠ Braća Radić, OŠ Antun Nemčić Gostovinski, COOR Podravsko sunce i Gimnazija Fran Galović.

Učenici posadili nove voćke kod bazena Cerine

Učenici OŠ Braća Radić napravili su hranilice za ptice od raznog sjemenja koje su postavili na posađene voćke, a učenici OŠ Antun Nemčić Gostovinski izradili su edukativni plakat o životinjama koje žive u voćnjaku, i to od otpadnih čepova te papirnatih vrećica.

Učenici posadili nove voćke kod bazena Cerine

– Zahvaljujemo našim vjernim partnerima u ovoj i sličnim akcijama, posebno Podravki koja je mališane razveselila grickalicama i Lino Ladom, školama i vrtićima, i veselimo se što će ovaj voćnjak postati mjesto učenja, druženja i podizanja svijesti o važnosti zaštite okoliša – istaknuli su iz koprivničkog Komunalca.

Učenici posadili nove voćke kod bazena Cerine

U kampanji je do ove godine više od 23.000 sudionika diljem Hrvatske zasadilo više od 60.000 stabala, a Komunalac se 2019. uključio u kampanju sadnjom voćnjaka kod bazena Cerine kada je posađeno stotinjak sadnica, dok je ove godine posađeno dodatnih 25 voćaka.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti