13.1 C
Zagreb
Srijeda, 21. travnja 2021.

U Virju cjepivo protiv koronavirusa primilo 450 građana, sljedeći punkt je Sveti Ivan Žabno

Ovisno o dinamici zaprimanja cjepiva dalje će se odrediti nove lokacije, s ciljem ravnomjerne pokrivenosti područja županije

Preporučujemo

U sportskoj dvorani Osnovne škole u Virju u petak je nastavljeno s cijepljenjem opće populacije i provedbom kampanje Misli na druge, cijepi se, a građanima je bilo na raspolaganju 450 doza cjepiva protiv koronavirusa.

Ovom su događaju prisustvovali zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, zamjenica načelnika i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla i načelnik Općine Virje Mirko Perok sa suradnicima.

Draženka Vadla ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije
Draženka Vadla ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije // Foto: kckzz.hr

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je u suradnji sa županijskim Zavodom za javno zdravstvo i liječnicima obiteljske medicine poduzeo sve potrebne aktivnosti da organizacija cijepljenja bude provedena na najvišoj mogućoj razini, kao što je to bilo i na dosadašnjim punktovima u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Legradu.

Zamjenik Ljubić zahvalio je svim zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnosti i trudu koji ulažu u provođenje cijepljenja, kao i u očuvanje zdravlja svih nas, izrazivši zadovoljstvo brojim pohvalama za organizaciju, posebno od strane građana, dinamici pristizanja doza cjepiva, a cilj je ravnomjerno pokriti područje županije.

Također je zahvalio i načelniku Peroku i općinskom Stožeru civilne zaštite na odličnoj suradnji prilikom organizacije cijepljenja, ali i po svim drugim pitanjima, kao i na ustupanju dvorane koja je poslužila kao optimalna lokacija za procjepljivanje.

Istaknuvši važnost podrške jedinica lokalne samouprave u cijelom procesu, zamjenik je ujedno pohvalio operativno djelovanje pripadnika općinskog Stožera na čelu s načelnikom Perokom, što je dalo važan doprinos uspješnoj organizaciji cijepljenja u Virju.

 Cijepljenje protiv koronavirusa u Virju
Cijepljenje protiv koronavirusa u Virju // Foto: kckzz.hr

Koordinator pripreme punktova cijepljenja je Zavod za javno zdravstvo, dok je na čelu cjelokupne organizacije županijski Stožer civilne zaštite, a uz liječnike obiteljske medicine, sudjeluju i djelatnici županijskog Doma zdravlja te Zavoda za hitnu medicinu.

Županija, županijski Stožer te županijski zdravstveni djelatnici od samog su početka dali podršku kampanji Misli na druge, cijepi se, a građani se pozivaju da iskažu interes za cijepljenje preko svojih liječnika kako bi se što jednostavnije i brže moglo organizirati punktove.

Članovi Stožera također pozivaju građane da i nadalje budu odgovorni i dosljedni te da se pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka kako bi se zarazu koronavirusom držalo pod kontrolom.

Sljedeći punkt za cijepljenje opće populacije planiran je za srijedu, 10. ožujka u Općini Sveti Ivan Žabno, a ovisno o dinamici zaprimanja cjepiva dalje će se odrediti nove lokacije, s ciljem ravnomjerne pokrivenosti područja županije.

Najnovije objave