Srijeda, 19. siječnja 2022.

Francuska bolja od Hrvatske na startu Europskog prvenstva

Hrvatski rukometaši bili su oslabljeni neigranjem najboljih igrača Duvnjaka i Cindrića, pa su glavne uloge morali preuzeti igrači iz drugog plana. Među njima se najviše istaknuo 22-godišnji Tin Lučin

Preporučujemo

Hrvatski rukometaši nisu uspjeli izbjeći poraz u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu. U Szegedu je bolja bila Francuska koja je pobijedila rezultatom 27:22, poluvrijeme 13:11.

Hrvatski rukometaši bili su oslabljeni neigranjem najboljih igrača Duvnjaka i Cindrića, pa su glavne uloge morali preuzeti igrači iz drugog plana. Među njima se najviše istaknuo 22-godišnji Tin Lučin.

Početak susreta bio je loš za momčad Hrvoja Horvata, Francuzi su poveli 7:2, ali se Hrvatska uspjela vratiti u igru i na odmor otići s minusom od dva razlike.

U nastavku se Hrvatska u dva navrata opet uspjela vratiti na -2, ali je Francuska kontrolirala utakmicu i mirno privela stvari kraju.

Posao joj je olakšao i crveni karton Davida Mandića u trenucima kad su već bila isključena dvojica hrvatskih igrača.

Uz to je promašeno i previše zicera, a ni neke sudačke odluke nisu bile najjasnije hrvatskim igračima i klupi.

U subotu u 20.30 sati Hrvatska u Szegedu igra utakmicu 2. kola sa Srbijom, koja će odlučivati o prolasku u drugi krug natjecanja. Srbija je svladala Ukrajinu 31:23.

HRVATSKA: Pešić (9), Šunjić; Mihić, Gadža 1, Ivić, Čupić 6 (5), Mamić, Šipić, D. Mandić 2, Grahovac, Lučin 4, Jaganjac, Martinović 3, Šušnja 2, Šipić 3, Glavaš, Srna 1. IZBORNIK: Hrvoje Horvat.
FRANCUSKA: Gerard (13), Pardin; Lenne 1, Lagarde, Richardson, Mem 6, Tournat, Karabatić 1, Mahe 3, Fabregas 5, Descat 6 (3), Porte 1, Konkoud 1, Nahi 1, Konan, Minne 1. IZBORNIK: Guillaume Gille.

- Advertisement -

Najnovije objave