Srijeda, 24. srpnja 2024.

Pred nama je još jedan pojačani nadzor prometa: posebna pozornost posvetit će se pijanim i mladim vozačima

Podsjećaju se svi sudionici u prometu na nužnost prilagođavanja brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima

- Oglas -

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu te broj prometnih nesreća, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 14. siječnja, do ponedjeljka, 17. siječnja, provoditi pojačani nadzor upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava.

Također, provodit će se nadzor brzine kretanja vozila, korištenja mobitela, korištenja sigurnosnog pojasa, poštivanja prednosti prolaska, prijevoza djece u vozilima i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

“Posebna pozornost posvetit će se nadzoru mladih vozača te nadzoru recidivista u činjenju prometnih prekršaja, a u sklopu pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda Postaja prometne policije Koprivnica provest će akciju nadzora upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i mladih vozača”, istaknuli su iz policije.

- Oglas -

U noćnim i jutarnjim satima i nadalje se očekuju niske temperature i mraz, stoga se vozačima savjetuje uklanjanje mraza i leda s vozila prije početka vožnje, kako bi se omogućila dobra vidljivost ceste.

Podsjećaju se svi sudionici u prometu na nužnost prilagođavanja brzine kretanja vozila stanju i karakteristikama kolnika te frekvenciji prometa i vremenskim uvjetima.

“Apeliramo na vozače da ne sudjeluju u prometu ako su konzumirali alkohol i druga opojna sredstva nego da u tom slučaju koriste ‘dogovornog vozača’, javni ili taxi prijevoz, da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, prednost prolaska vozila na raskrižjima, da ne koristiti mobitele i slične uređaje ako nemaju odgovarajuće ‘handsfree’ uređaje te koristite sigurnosni pojas. U slučaju kiše smanjite brzinu kretanja vozila i povećajte razmak”, poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti