Nedjelja, 28. travnja 2024.

GASTRO TRAŽILICA Hrskava piletina i pačja prsa zvijezde su novog sezonskog menija restorana Štagelj

Novi sezonski meni baziran je na tradicionalnim jelima s modernim tehnikama kuhanja te na azijsku kuhinju koja u zadnje vrijeme postaje sve popularnija

- Oglas -

Kao što smo već nebrojeno puta pisali, od kada je Podravkin restoran Štagelj u Koprivnici promijenio svoj koncept kuhinje i transformirao se u respektabilni bistro restoran, uvijek se rado vraćamo.

Početkom siječnja u svoju ponudu uveli su novi sezonski meni baziran na tradicionalnim jelima s modernim tehnikama kuhanja te azijsku kuhinju koja u zadnje vrijeme postaje sve popularnija.

Hrskava aromatična piletina

Za početak smo probali panko piletinu, radi se o pilećem fileu paniranom u panko mrvicama s kremom od crvene paprike i uz to prženi luk kao dekoracija. Kao prilog su servirani hrskavi krumpirići s kiselim krastavcima, grana padanom i kremom od kulena.

- Oglas -

Piletina je bila idealno pohana, sočna iznutra, bez masnoće, a panko mrvice su dale onu finu hrskavost. Blago slatkasta krema od crvene paprike oplemenila je cijelo jelo, a prženi luk je sve to fino zaokružio.

Panko piletina s prilogom
Panko piletina s prilogom // Foto: Miroslav Mirković

Azijska kuhinja u Štaglju

Kao drugo jelo dobili smo tipični azijski klasik, Beef Wok. Sastojao se od junećeg filea precizno izrezanog na trakice, udon rezanaca, šampinjona i zelenih mahuna. Umak je bio oyster teriyaky u kombinaciji sa sezamom.

Rezanci su bili jako ukusni, fino kuhani, meso mekano, a umak idealne gustoće. Povrće je ostalo hrskavo, a cijelo jelo dobro balansirano. Ako ste ljubitelji woka ovo jelo vas zasigurno neće razočarati!

Beef Wok
Beef Wok // Foto: Miroslav Mirković

Savršena pačja prsa u umaku od crvenog vina i višnje

Za kraj po nama definitivno najbolje jelo na novom sezonskom meniju. Pačja prsa sous vide s kremom od celera i dinstanim ljubičastim zeljem, s cimetom u umaku od crnog vina i višnje. Pačja prsa idealno pečena, u mesu je ostala visoka razina sočnosti, a kožica od patke ostala je savršeno hrskava.

Pačja prsa sous vide s kremom od celera i dinstanim ljubičastim zeljem, s cimetom u umaku od crnog vina i višnje
Pačja prsa sous vide // Foto: Miroslav Mirković

Zanimljivi twist definitivno je bilo ljubičasto zelje koje je u kombinaciji s cimetom dalo neku interesantnu notu jelu, a umjesto klasičnog pire krumpira poslužena je krema od celera.

- Oglas -

Najveće oduševljenje uz patku bio je crveni umak od vina i višnje. Perfektno reduciran, umjereno sladak i fino balansiran. Naš favorit i jelo za svaku preporuku!

Panko piletina
Panko piletina s prilogom // Foto: Miroslav Mirković
Pačja prsa sous vide s kremom od celera i dinstanim ljubičastim zeljem, s cimetom u umaku od crnog vina i višnje
Pačja prsa sous vide // Foto: Miroslav Mirković
Panko piletina s prilogom i Beef Wok
Panko piletina s prilogom i Beef Wok // Foto: Miroslav Mirković
Panna cotta
Panna cotta // Foto: Miroslav Mirković
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti