Srijeda, 24. travnja 2024.

GASTRO TRAŽILICA Pivnica Kraluš ima jedan od najboljih gulaša koji se u ovom trenutku može pojesti u Koprivnici

Povratak jela na žlicu sjajna je priča poznate Podravkine pivnice, a ako ste ljubitelj domaćih slastica tu je i fantastična zlevanka

- Oglas -

Prošli mjesec u Podravkinom restoranu Štagelj uživali smo u odličnom odležavanom ribeye steaku, a ovaj tjedan odlučili smo svratiti u koprivničku pivnicu Kraluš jer smo čuli da ponovno u ponudi imaju svoj poznati pivski gulaš.

Na prvu odmah što smo primijetili je servis, sve lijepo aranžirano s domaćinskim potpisom u pravom podravskom duhu, a miris je naravno bio priča za sebe. Kralušov gulaš definitivno je jelo koje je zadržalo onaj starinski štih, bez previše filozofije takav gulaš danas najčešće možete pojesti doma kod svoje bake ili na nekom seoskom imanju.

Domaća zlevanka i pivski gulaš jaki su adut pivnice Kraluš
Domaća zlevanka i pivski gulaš jaki su adut pivnice Kraluš // Foto: Miroslav Mirković

Meso čista junetina koja se doslovce rastapala u ustima, fino začinjena i taman posoljena, gustoća idealna uz blagu kremoznost koju preferiramo kod ovakvih jela. Ono što se dalo primijetiti je iznimna kvaliteta mesa i dobar povrtni temeljac koji je fino povezao cijeli gulaš. Uz to lijepo se nazirala krupnija tucana paprika što je osnova svakog dobrog gulaša ili paprikaša. Tamna piva za kraj dodatno je oplemenila i zaokružila cijelo jelo, a kao prilog nije poslužena obična tjestenina već domaći špecli. Ako ih još niste probali radi se o izvorno tradicionalnoj domaćoj njemačkoj tjestenini, vrlo sličnoj njokima, koja se ukorijenila i u ovim krajevima. Riječ je o klasičnoj tjestenini od brašna, jaja, mlijeka i soli koju najčešće pripremate pomoću ribeža gdje dobijete sitnije deblje rezance koji nisu predugački, ali nevjerojatno su užitni te fino pašu uz ovakav tip jela. Ako volite uz gulaš će vam biti poslužen i domaći kruh.

- Oglas -

Na kraju serviran nam je i desert koji se često radi u ovim krajevima, a to je domaća zlevanka, koju najviše volimo zbog njezine jednostavnosti i bogatstva jednostavnih okusa. Pripremljena i servirana po domaći ova zlevka napravljena je prije svega od kvalitetnih sastojaka, mekana i mirisna te fino prožeta s ukusnim pekmezom od šljiva. Ukupan dojam jako dobar, dok nas je gulaš najviše oduševio tako da posebna preporuka za njega.

Pivski gulaš s prilogom iznosi 45,00 kuna

Pivski gulaš nas je osvojio na prvu
Pivski gulaš nas je osvojio na prvu // Foto: Miroslav Mirković

Domaća zlevanka iznosi 25,00 kuna

Domaću zlevanku volimo zbog svoje jednostavnosti
Domaću zlevanku volimo zbog svoje jednostavnosti // Foto: Miroslav Mirković
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti