Nedjelja, 2. listopada 2022.

GASTRO TRAŽILICA Restoran Štagelj u svoju ponudu uvrstio fantastičan ribeye steak

Iznimno jelo na koje nijedan gurman neće ostati ostati ravnodušan

Preporučujemo

Popularni Podravkin restoran Štagelj u svoju je ponudu napokon uvrstio i ozbiljnije komade mesa što će zasigurno razveseliti sve ozbiljnije ljubitelje steakova. Štagelj je prije tjedan dana na svoj jelovnik uvrstio fantastični ribeye steak od black angus goveda. Zadnji put smo u Štaglju probali njihovu odličnu mesnu platu za dvije osobe, no ipak moramo priznati da je ribeye nešto posebno.

Steakovi su odležani wet aging metodom
Steakovi su odležani wet aging metodom // Foto: Miroslav Mirković

Fantastičan 300-gramski komad mesa, medium pečen, topio se ustima poput maslaca, dok su morska sol i papar fino nadopunjavala ovaj kvalitetan odrezak. S obzirom na to da je ribeye ispečen na lava grillu te da je odležavan wet aging metodom, meso je ostalo izrazito sočno, lagane crvene primamljive boje, a ustima su do izražaja došle karakteristične arome black angus goveda u kojima će uživati svaki istinski gurman.

Uz dobar ribeye kao prilog bilo je posluženo povrće na žaru, kombinacija patlidžana, šampinjona, tikvica i paprike. Povrće je fino zadržalo svoju hrskavost uz umjerenu začinjenost bazičnim mirodijama. Školski pripremljeno povrće na žaru na koje nemamo nikakvu primjedbu. Mi bismo eventualno uz ovakav ribeye preporučili i dobar pekarski krumpir ili domaće pole, no naravno to sve ovisi o preferenciji gosta.

Ribeye odrezak teži 300 grama i servira se uz povrće na žaru
Ribeye odrezak teži 300 grama i servira se uz povrće na žaru // Foto: Miroslav Mirković

Generalno s ovim jelom Štagelj je visoko digao ljestvicu u podravskom ugostiteljstvu, što će zasigurno i mnogi ozbiljniji gosti s vremenom prepoznati, tako da preporuka i od nas za ovo jelo.

Cijena ribeye steaka 300 grama s prilogom iznosi 190 kuna.

Cijena ovakvog steaka s prilogom iznosi 190 kuna
Velika preporuka od nas za ovo jelo // Foto: Miroslav Mirković
- Advertisement -

Najnovije objave