Subota, 1. travnja 2023.

FOTO Petra Međimurec izlaže na sajmu cvijeća u Koprivnici: ‘Ova lokacija je pun pogodak’

Njezin OPG Vigoflora zaista ima reprezentativan prostor i posjetitelji rado k njima dolaze. Otkrila nam je što sve imaju u ponudi, kakve su cijene i prodaje li se što...

Preporučujemo

S obzirom na to da su glavni gradski trgovi u rekonstrukciji, sajam cvijeća prvi put se održava na novoj lokaciji, na Trgu dr. Leandera Brozovića, u parkiću ispred Muzeja grada Koprivnice. I to se pokazalo kao pun pogodak.

– Mogu vam reći da je ovdje zaista lijepo, ima zelenila i ugođaj je nekako poseban – rekla nam je gospođa Zlata, koja je s prijateljicom došla pogledati što se na sajmu sve nudi i, vidjeli smo kasnije, dosta toga je i kupila za svoje domaćinstvo.

Na sajmu se mogu pronaći proizvođači presadnica, svježeg i suhog cvijeća, ukrasnog i egzotičnog bilja, hortikulturnih sadnica i dendrološkog materijala, ali i razne rukotvorine i suveniri.

Jedna od prodavačica na ovom sajmu je i mlada Petra Međimurec iz Globočeca Ludbreškog. Njezin OPG Vigoflora zaista ima reprezentativan prostor i posjetitelji rado k njima dolaze. I ona se slaže da je sajam cvijeća na najstarijem koprivničkom trgu odlično rješenje.

– Super je, stvarno. Ljepše nam je nego na trgu, zelenilo je oko nas, ljudima je takav ambijent prirodniji i privlačniji – kazala je Petra.

Petra Međimurec iz Globočeca Ludbreškog prezentirala nam je svoje predivno cvijeće

U ponudi ima trajnice, balkonsko cvijeće, muškatle, znači za prozor, za gredicu, hortenzije, sandevile, viseće tegle…

– Svega imamo, interes kupaca je dosta dobar. Balkonsko cvijeće, puzavo, ipak se najviše traži – rekla nam je Petra, dodavši kako su ove sezone morali dizati cijene, ali oni su to činili uglavnom po kunu, dvije.

– Primjerice, balkonsko je bilo pet kuna, sad je šest. Svi su dizali cijene jer su troškovi proizvodnje porasli. Sve je otišlo gore. Sadnice, zemlja, plin… Grijanje nas najviše košta – priznaje Petra.

Njihov OPG postoji već više od 25 godina, a cijelu priču započela je Gordana Međimurec, majka Petrinog supruga.

– Nažalost, preminula je prošle godine, ali suprug Saša i ja smo nastavili posao, kao i tradiciju. Zaista uživamo u tome što radimo – zaključila je Petra, čiji OPG Vigoflora zapošljava i šestero radnika.

Inače, ovaj sajam cvijeća, kojeg tradicionalno organizira koprivnička Turistička zajednica, održava se još dva dana, i u subotu i u nedjelju, i to od 8 do 21 sati. Dođite, uživajte u ljepotama i kupnjom pomozite naše domaće proizvođače cvijeća i raznih rukotvorina.

Petra Međimurec iz Globočeca Ludbreškog prezentirala nam je svoje predivno cvijeće

FOTO Šarenilo boja i predivni mirisi zavladali koprivničkim Trgom dr. Leandera Brozovića

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti