Subota, 24. veljače 2024.

GASTRO TRAŽILICA Restoran Štagelj trenutno ima jednu od najboljih pizza u gradu, a evo i zašto

Štagelj je u zadnjih godinu napravio ozbiljan gastronomski iskorak, iz klasične roštilj ponude, na čelu s chefom Tomislavom Rezom, počeli su polako uvoditi sezonska "bistro" jela koja su se s vremenom pokazala kao pun pogodak

- Oglas -

Već godinama smo gosti popularnog Podravkinog restorana, ali nikada do sada nismo pizzu stavljali u prvi plan, a razlog tome je vrlo jednostavan.

Štagelj je u zadnjih godinu napravio ozbiljan gastronomski iskorak, iz klasične roštilj ponude, na čelu s chefom Tomislavom Rezom, počeli su polako uvoditi sezonska “bistro” jela koja su se s vremenom pokazala kao pun pogodak.

Jesenska čarolija
Jesenska čarolija // Foto: Miroslav Mirković

Dašak Italije u Koprivnici

Nakon toga napravili su logičan zaokret i u segmentu pizza te su samom tijestu posvetili više pažnje. Danas je restoran Štagelj jedino mjesto u Podravini za koje možemo reći da ima pizzu najbliže nekom napolitanskom stilu. Prozračno, lagano tijesto poslije kojeg nećete imati onu neugodnu težinu u želucu. Naravno, u svojoj ponudi i dalje imaju svoje klasične pizze, ali s novom vrstom tijesta, a od početka ćete studenog kod njih moći probati i dvije sezonske premium pizze.

- Oglas -
Piletina Bianca
Piletina Bianca // Foto: Miroslav Mirković

Jesenska čarolija i piletina bianca

Za početak smo probali jesensku čaroliju koja je čisto oduševljenje. Tijesto tanko, lagano i taman prozračno, a umjesto rajčice, kao baza je stavljen umak od vrhnja i sira. Na to je dodan špek, pečena buča i krema od vrganja. Sjajna igra okusa, masnoća špeka u kombinaciji sa slatkastom bučom te krema od vrganja koja je fini balans. Ako ste ljubitelj malo drugačijih okusa, ova pizza će vas zasigurno oduševiti.

Druga pizza je više “light” verzija prve, piletina bianco ima istu bazu kao i prethodna, a na nju su se još dodaje pileći file, matovilac i slatkasti umak od senfa i meda. Kombinacija “honey mustard” i piletine idealno se nadopunjuju, dok je talijanska burrata ona finalna komponenta koja to sve fino zaokruži.

Prva pizza po nama je za nijansu bolja, a druga idealna možda za nježniji spol koji je više skloniji laganijim pizzama. Svakako velika preporuka za obje.

Piletina Bianca i Jesenska čarolija // Foto: Miroslav Mirković

Cijene:

Jesenska čarolija – 9,00 €

- Oglas -

Piletina Bianca – 14,00 €

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti