Utorak, 23. travnja 2024.

GASTRO TRAŽILICA Sjajna proljetna ponuda u restoranu Štagelj koju morate probati

Kada pričamo o restoranskoj ponudi uvijek naglašavamo koliko je važno raditi sa sezonskim namirnicama te raditi jelovnike s potpisom određenog kraja. Upravo je to koprivnički restoran Štagelj ponudio svojim gostima

- Oglas -

Kada pričamo o restoranskoj ponudi uvijek naglašavamo koliko je važno raditi sa sezonskim namirnicama te raditi jelovnike s potpisom određenog kraja. Upravo je to koprivnički restoran Štagelj ponudio svojim gostima.

NOVI PROLJETNI MENI PRAVO JE ODUŠEVLJENJE

Novi proljetni meni je sjajan, čak bi se usudili reći najbolji do sada. Za početak naš ručak otvorili smo prženim fileom smuđa s majonezom od peršina i prženog mladog luka uz dodatno fantastični pikantni crumble od sjemenki buče i suncokreta. Crumble u kombinaciji sa sočnim bijelim komadom ribe bio je odličan. Sve je to začinila originalna krumpir salata s dresingom od meda, senfa i konjaka. Bez imalo oklijevanja možemo reći da je smuđ trenutno najbolje jelo u Štaglju!

- Oglas -
Prženi file smuđa s prilogom
Prženi file smuđa s prilogom // Foto: Miroslav Mirković

DVA VRHUNSKA MESNA SPECIJALITETA

Nakon ribe, probali smo dva mesna specijaliteta. Krenuli smo sa svinjskim fileom, a kao prilog poslužena je intenzivna, pomalo slatkasta krema od pečene cvjetače. Cijelu ovu kompoziciju dodatno su osvježile blanširane i blago grilane šparoge u podravskom špeku.

Kombinacija šparoga i demiglace umaka sa svinjetinom lijepo se sljubila
Kombinacija šparoga i demiglace umaka sa svinjetinom lijepo se sljubila // Foto: Miroslav Mirković

Uz to su još dodatno bile poslužene i marinirane šparoge te demiglace umak. Lungić je bio odlično pripremljen, mekan, sočan i taman pečen. Kombinacija šparoga i demiglace umaka sa svinjetinom lijepo se sljubila.

PUNJENA ROLADA OD RAMSTEKA PRAVA KOMBINACIJA ZA GURMANE

Za kraj veliko finale, rolada od ramsteka u obliku ražnjića punjena špekom i sirom. Kao prilog dobili smo ragu od graška te osvježavajuću proljetnu salatu sa sezonskim povrćem i dresingom od maslinovog ulja i limuna. Ramstek pečen medium, izvana hrskav, iznutra sočan i ukusan. Pire od graška u kombinaciji s tzv. “vitaminskom salatom” bio je pun pogodak. Vrhunska kombinacija koja nas je oduševila, kako vizualno tako i okusom.

- Oglas -
Ramstek pečen medium, izvana hrskav, iznutra sočan i ukusan
Ramstek pečen medium, izvana hrskav, iznutra sočan i ukusan // Foto: Miroslav Mirković

O desertu nećemo puno, poslužena je tradicionalna zlevanka s koprivom i vrhnjem. Slastica s potpisom Podravine – jednostavno, ukusno i domaće!

Zlevanka s koprivom
Zlevanka s koprivom // Foto: Miroslav Mirković

Cijene:

Prženi file smuđa s prilogom 15,00€
Rolada od ramsteka punjena podravskim špekom i sirom 18,00€
Svinjski file, pečena krema od cvjetače 12,00€
Zlevanka s koprivom 3,50€

Crumble u kombinaciji sa sočnim bijelim komadom ribe bio je sjajan

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti