Subota, 15. lipnja 2024.

GASTRO TRAŽILICA U restoranu Štagelj trenutno možete pojesti vrhunske steakove koji će vas oduševiti

Restoran Štagelj nedavno je u svoju ponudu uvrstio i vrhunske odležane steakove pa će tako pravi ljubitelji mesa napokon doći na svoje

- Oglas -

Poznati koprivnički restoran Štagelj nedavno je u svoju ponudu uvrstio i vrhunske odležane steakove pa će tako pravi ljubitelji mesa napokon doći na svoje. Trenutno Štagelj svojim gostima nudi porcionirani Striploin odrezak, odležavan “dry aged” metodom 45 dana.

Striploin steak dobiven je od mišića koji nije puno u upotrebi pa je meso stoga mekano i sočno. S obzirom na to da se radi o odležanim steakovima, proizvodi se od najkvalitetnijeg junećeg mesa s hrvatskih farmi. Ovo je klasičan kvalitetan odrezak u kojem ćete zasigurno uživati ako želite osjetiti one osnovne kvalitete junećeg mesa te volite izrazito sočno meso s ne tako izražajnim okusima odležavanja. Kao prilog preporučujemo pekarski krumpir uz domaću pogaču s čvarcima.

Striploin odrezak u prvom planu
Striploin odrezak u prvom planu // Foto: Miroslav mirković

Ako ste malo zahtjevniji sladokusac, tada je ipak naša preporuka Rib-eye steak odležavan 90 dana koji je nešto više prošaran masnoćom, ali vrhunskog okusa s nešto izražajnijim aromama odležanog mesa. Rib-eye steak jedan je od najpopularnijih odrezaka. Radi se o odresku govedine, koji se nalazi u prednjem dijelu leđa, bliže vratu. Nalazi se između šestog i dvanaestog rebra, a ima savršen omjer čistog mesa i masnoće zbog koje prilikom pečenja ostaje izuzetno sočan.

- Oglas -
Rib-eye steak jedan od najpopularnjih odrezaka
Rib-eye steak jedan od najpopularnjih odrezaka // Foto: Miroslav Mirković

I za kraj definitivno najbolje iz ponude je Porterhouse odrezak, odležavan 45 dana, oko 850 grama težak, a porcija je dovoljna za dvije osobe. Mnogi ljubitelji goveđeg mesa tvrde da je Porterhouse najbolji odrezak. Ime je dobio po pivnicama u kojima se točila piva vrste Porter. S jedne strane T-kosti je biftek, a s druge ramstek. Razlika između T-bonea i Porterhausa je samo u proporciji, zapravo Porterhouse ima veći komad bifteka na sebi. Sočno i izrazito podatno meso sa specifičnim orašastim aromama, ovaj komad će biti idealan i za one najzahtjevnije gurmane. Naša preporuka je da ovaj steak obavezno bude srednje pečen.

Cijene: 

Striploin odrezak 300g – 28,00 eura

Rib-eye odrezak 300g – 35,00 eura

Porterhouse odrezak 850g – 65,00 eura

Striploin je klasičan kvalitetan odrezak
Striploin je klasičan kvalitetan odrezak // Foto: Miroslav Mirković
Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti