Subota, 26. studenoga 2022.

Glas Podravine prodao svoju poslovnu zgradu u središtu Koprivnice, evo što bi se ondje trebalo graditi

Tihana Hleb, direktorica Glasa Podravine, potvrdila nam je da je zgrada prodana, ali nije htjela ići u detalje ovog posla, osim da je ugovor potpisan s 1. travnja i da je rok isplate sredstava 60 dana

Preporučujemo

Glas Podravine, najstarija medijska kuća u Koprivnici, prodao je svoju poslovnu zgradu s okolnim zemljištem na atraktivnoj lokaciji u samom središtu grada, u Ulici Matije Gupca 2.

Kako doznajemo, zgradu s oko 550 ‘kvadrata’ i zemljište je kupila tvrtka Instal promet Kanižaj iz Čakovca za 3.530.100,00 kuna.

Tvrtka Instal promet Kanižaj jedina se javila na natječaj i dala je 100 kuna veću ponudu od procijenjene vrijednosti.

Kako doznajemo, tvrtka u vlasništvu Duška Kanižaja u Gupčevoj ulici planira izgraditi hotel s (najvjerojatnije) četiri zvjezdice. I inače se bavi projektiranjem i gradnjom hotela, stanova i apartmana. Prema podacima specijaliziranog portala Poslovna.hr, Instal promet Kanižaj u 2020. godini imao je nešto više od 22 milijuna kuna prihoda i malo više od 2,7 milijuna kuna neto dobiti.

Ova lokacija u staroj je gradskoj jezgri i jasno je da će se sve što će se (g)raditi morati usuglasiti s konzervatorima, a vjerojatno će Grad Koprivnica morati djelomično mijenjati i generalni urbanistički plan (GUP). Bit će zanimljivo vidjeti kako će na sve to reagirati i okolni stanari s obzirom na to da se oni pri gradnji i renovacijama svojih kuća moraju držati strogih pravila.

Tihana Hleb, direktorica Glasa Podravine, potvrdila nam je da je zgrada prodana, ali nije htjela ići u detalje ovog posla, osim da je ugovor potpisan s 1. travnja i da je rok isplate sredstava 60 dana.

Ova medijska kuća osim tiskovine i portala ima i radijsku stanicu. Nije tajna da su godinama bili u velikim financijskim problemima pa je to bio jedan od glavnih razloga da su išli u prodaju svoje imovine. Njihova trenutačna dugovanja, kako doznajemo, iznose nešto više od 500.000 kuna, a kada se uračuna i zatvaranje kredita, od ovih 3,5 milijuna kuna trebalo bi im ostati negdje oko 1,7 milijuna kuna.

Vlasnici medijske kuće Glas Podravine su Grad Koprivnica, 11 okolnih općina i Glas Slavonije. Poznato je da se neke općine žele maknuti iz vlasništva, ali uz svoj dio kolača. Hoće li sada pokušati iskoristiti bolju novčanu situaciju, velika vjerojatnost je da hoće.

Kako bilo, ostaje za vidjeti hoće li Glas Podravine uspjeti ovu situaciju iskoristiti za novi početak jer konkurencija na tržištu je nikad veća i jača. Za očekivati je da će ova medijska kuća, nakon što zatvori sve financijske dubioze i postigne dogovor s vlasnicima, najprije krenuti u redizajn novina i portala, ulaganje u novu radio opremu i dodatno ekipiranje redakcije.

Inače, Glas Podravine se prije nekih mjesec i pol dana već odselio iz Gupčeve ulice, njihovo sjedište sada je u Poduzetničkom inkubatoru u koprivničkoj Dravskoj ulici.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti