Četvrtak, 20. siječnja 2022.

Glavni vatrogasni zapovjednik uručio pehar križevačkim vatrogascima

Ovim rezultatom vatrogasci JVP-a Križevci pokazali su da su profesionalci i spremni na sve zadaće, a to je prilikom današnjeg posjeta JVP-u Križevci i uručenja pehara istaknuo i sam glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković

Preporučujemo

Glavni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković uručio je danas zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe grada Križevaca Mariju Martinčeviću pehar za osvojeno treće mjesto na VIII. državnom vatrogasnom natjecanju održanom u Varaždinu u kategoriji profesionalnih B postrojbi, izvijestio je Ured gradonačelnika.

Ovim rezultatom vatrogasci JVP-a Križevci pokazali su da su profesionalci i spremni na sve zadaće, a to je prilikom današnjeg posjeta JVP-u Križevci i uručenja pehara istaknuo i sam glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković. Napomenuo je kako je sretan da pehar ide vatrogascima iz Koprivničko-križevačke županije te posebno pohvalio zajedništvo križevačkih vatrogasaca.

Vatrogascima JVP-a Križevci na ovom postignuću i činjenici da su na ovom državnom natjecanju bili najbolje plasirana ekipa iz Koprivničko-križevačke županije čestitao je ovom prilikom i zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan.

– Hvala glavnom vatrogasnom zapovjedniku što je našao vremena za nas i iskazao želju da osobno uruči pehar desetini JVP-a Križevci za sudjelovanju na državnom vatrogasnom natjecanju – istaknuo je zapovjednik JVP-a Križevci Martinčević.

Ujedno je upoznao glavnog vatrogasnog zapovjednika s daljnjim planovima, među kojima je i uspostavljanje programa osposobljavanja djece i mladeži u gradskom odmaralištu u gradu Pagu:

– Namjera je ovog osposobljavanja potaknuti djecu i mladež na vatrogastvo i zainteresirati ih za ovo zanimanje, a ovim putem zahvaljujem gradonačelniku Grada Križevaca što je podržao ovu ideju.

Tucaković u Križevcima
Tucaković u Križevcima // Foto: krizevci.hr

Nakon uručenja pehara, glavni vatrogasni zapovjednik osvrnuo se na novi Zakon o vatrogastvu i na promjene koje se odnose na djelovanje vatrogasaca, a zapovjednik JVP-a grada Križevaca zahvalio mu je na naporima koje je uložio u donošenje novog zakona te općenito boljem pozicioniranju i uvažavanju vatrogasaca.

VIII. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske održano je krajem rujna u Varaždinu, a na njemu je sudjelovalo 203 odjeljenja i 2030 natjecatelja od kojih je 13 natjecateljskih odjeljenja bilo iz Koprivničko-križevačke županije, a među njima je Javna vatrogasna postrojba Grada Križevaca ostvarila najbolji plasman.

- Advertisement -

Najnovije objave