Subota, 29. siječnja 2022.

Goran Pakasin preuzeo koprivničko-križevački HNS

Nakon što je dosadašnja predsjednica Jasmina Pavlović iz osobnih razloga dala ostavku na sve stranačke funkcije, Pakasin je koprivničko-križevački HNS preuzeo kao jedan od dva potpredsjednika budući da drugi, Danimir Kolman, obnaša i dužnost načelnika Općine Rasinja

Preporučujemo

U predstojeće parlamentarne izbore županijsku organizaciju vodit će kao v.d. predsjednika Goran Pakasin, dosadašnji potpredsjednik koprivničko-križevačkog HNS-a.

Odlučilo je tako predsjedništvo županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije u skladu sa Statutom HNS-a.

Naime, nakon što je dosadašnja predsjednica Jasmina Pavlović iz osobnih razloga dala ostavku na sve stranačke funkcije, Pakasin je koprivničko-križevački HNS preuzeo kao jedan od dva potpredsjednika budući da drugi, Danimir Kolman, obnaša i dužnost načelnika Općine Rasinja.

“Kako je HNS u punom jeku priprema za parlamentarne izbore koji se održavaju za mjesec dana, Gorana Pakasina kao v.d. predsjednika županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke organizacije očekuje nemali posao, a brojnih aktivnosti stranke diljem Koprivničko-križevačke županije sasvim sigurno neće nedostajati”, priopćili su iz stranke.

Koji dan prije nego je preuzeo mjesto predsjednika županijskog HNS-a, Pakasin se kao predsjednik podružnice HNS-a Koprivnica “obrušio” na gradsku vlast zbog najave uređenja koprivničke trim staze u Crnoj gori.

Goran Pakasin HNS

“Pozdravljamo uređenje naše Koprivnice i svih onih sadržaja koji upotpunjuju kvalitetu života naših sugrađana, no u isto vrijeme, ne možemo se oteti dojmu da se ipak radi o prigodničarskoj i predizbornoj najavi početka radova, koja uglavnom zamre nakon što izbori prođu”, istaknuo je Pakasin.

Naime, najava projekta obnove koprivničke rekreacijske zone koja će, kako kažu gradske vlasti, “nakon 25 godina dobiti novo lice”, neodoljivo podsjeća na jedan drugi projekt, koji je ostao na dvije, tri lopate prosutog šodera koji već godinama “glumi” šetnicu uz potok Koprivnica. I to vrlo loše budući da je posuta kamenjem krupnije granulacije pa šetačima i trkačima prijeti izvrtanje gležnjeva – to je nešto što bi na postojećoj, ali i svakoj planiranoj šetnici svakako trebalo promijeniti. Pompozno najavljena nova šetnica u dužini od 2,5 kilometra i širine dva metra, od eko vrtova do Gradskih bazena Cerine, o čijoj se izgradnji pričalo dugih 15 godina, zastala je na mostu u Brežancu i do bazena Cerine nikada nije došla.

“Građani uz potok Koprivnica danas doista šetaju, trče i druže se, i to duž cijele rute, koja se proteže do Koprivničkih Brega, no to čine bez šetnice čija je gradnja neslavno propala, a nerijetko i po visokoj travi. O klupama za odmor i spravama za vježbanje, koje su trebale biti postavljene u drugoj fazi uređenja nove šetnice još uvijek možemo samo sanjati”, poručuje Pakasin i dodaje:

“Ako ima zaboravnih, poput naših gradskih otaca, u nastavku prilažemo link na mrežne stranice Grada Koprivnica, gdje je objavljena vijest o uređenju šetnice: https://koprivnica.hr/novosti/nova-setnica-uz-potok-koprivnica/“.

Pakasin se nada da se s uređenjem trim staze u Crnoj gori u koprivničkoj gradskoj upravi nisu “istrčali” računajući pritom da će dugo čekanje na sadržaje koji oplemenju živote Koprivničanaca rezultirati kratkim pamćenjem birača pred skorašnje parlamentarne izbore i da će nakon dugo vremena, kako kaže, naš grad i naši sugrađani dobiti ono što zaslužuju – uređene sadržaje za opuštanje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena u prirodi.

- Advertisement -

Najnovije objave