Subota, 4. prosinca 2021.

Koprivničke vode podržale projekt ‘Zajedno do cilja’ udruge Latice

Potpisan je ugovor o dodjeli financijskih sredstava programu/projektu od interesa za opće dobro za 2020. godinu. Koprivničke vode podržale su projekt udruge Latice s iznosom od 8250 kuna. Osim potpisa ugovora, prilikom posjete donirano je i stolno računalo potrebno za rad udruge

Preporučujemo

Još jedna lijepa vijest stiže iz Koprivničkih voda.

Naime, predsjednik uprave i članica uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras i Sandra Sinjeri sa suradnicom Anitom Iljkić u ponedjeljak, 8. lipnja, posjetili su udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice u prostorijama COOR-a Podravsko sunce.

Prilikom njihove posjete potpisan je ugovor o dodjeli financijskih sredstava programu/projektu od interesa za opće dobro za 2020. godinu kojim su Koprivničke vode udruzi Latice s iznosom od 8250 kuna podržale projekt “Zajedno do cilja”.

Osim potpisa ugovora, prilikom posjete donirano je i stolno računalo potrebno za rad udruge.

Projektom “Zajedno do cilja” provode se aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama, kroz kreativne, kulinarske i komunikacijske radionice.

“Kroz kreativnu radionicu osobe s intelektualnim teškoćama izrađivat će različite uratke od papira, tkanine i glinamola. Fokus će biti i na likovnom izražavanju različitim tehnikama koristeći pritom tempere, vodene boje, drvene boje, kredu, pastele ili ugljen. Korisnicima će se omogućiti vlastiti izražaj i samostalan odabir tehnike slikanja te će se raditi na tome da se što više korisnika uživi u svoj rad što će uvelike povećati njihovu produktivnost i maštovitost, razvoj grafomotorike i fine motorike”, pojasnili su značaj ove potpore iz Koprivničkih voda.

Nadalje, sudjelovanjem u kulinarskoj radionici osobe s intelektualnim teškoćama upoznat će se s načinom korištenja pribora za jelo i načinom obrade namirnica. Pomoću verbalnih i demonstrativnih uputa voditelja pobliže će se upoznati s praćenjem i izvedbom recepata korak po korak. Ove aktivnosti potiču na aktivno provođenje vremena što im uvelike pomaže kod smanjivanja tjeskobe, napetosti i razdražljivosti te poboljšava njihove međusobne i emocionalne odnose, kao i verbalnu i neverbalnu komunikaciju.

U radionici komunikacije osobe s intelektualnim teškoćama sudjelovat će u obilježavanju važnijih dana kroz godinu. Uz pomoć voditeljice obrađivat će povijesne, zemljopisne teme i teme općeg znanja te upotpuniti kompetencije stečene njihovim prijašnjim obrazovanjem, uključujući i osnove engleskog jezika, abecedu i znakovnu abecedu. Time će im biti pružena mogućnost učenja novih stvari, ali ujedno će moći samostalno pregledati teme, izraziti svoje mišljenje, naučiti raditi u timu uz prihvaćanje sugestija ostalih korisnika i voditelja.

Ove radionice osmišljene su s ciljem da upotpunjuju jedna drugu i tako pridonesu ostvarenju zadanih ciljeva. Samim time, korisnicima će se povećati samopouzdanje, samopoštovanje te ujedno i međusobno uvažavanje. Važno je napomenuti da će navedene radionice korisnicima upotpuniti vrijeme i osjećaj vrijednosti.

Koprivničke vode prepoznale su trud i zalaganje udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice te nastavile praksu podržavanja i poticanja ovakvih dobrotvornih projekata, na čemu im se srdačno zahvalila predsjednica udruge Nevenka Fuchs i naglasila da im takvo priznanje i podrška u radu udruge daje snagu i volju da se udruga i dalje bori za kvalitetniji život svojih članova, djece s teškoćama u razvoju i osoba s intelektualnim teškoćama.

Najnovije objave