Subota, 26. studenoga 2022.

Grad Đurđevac nabavlja novu komunalnu opremu

Kroz projekt su planirane javne i edukacijske tribine, radijske emisije i reklame, natjecanja u osnovnim i srednjim školama...

Preporučujemo

Grad Đurđevac uspješno je prijavio još jedan projekt za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom te za njega osigurao sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Naime, projektom će se nabaviti još šest polupodzemnih kontejnera i 30 kompleta spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u đurđevačkoj Osnovnoj školi.

Polupodzemni kontejneri
Polupodzemni kontejneri // Foto: djurdjevac.hr

Također, kroz projekt su planirane javne i edukacijske tribine, radijske emisije i reklame, natjecanja u osnovnim i srednjim školama, a za najmlađe kostimirane predstave i slikovnice u dječjim vrtićima.

Ugovore je potpisao gradonačelnik Hrvoje Janči. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 220.000 kuna, dok sufinancirani dio od strane Fonda iznosi 88.000 kuna.

“Ovaj projekt je samo nastavak aktivnosti koje Grad Đurđevac već godinama provodi u suradnji s gradskim ustanovama, tvrtkama, vrtićem i školom na području očuvanja okoliša u cilju povećavanja ekološke svijesti. Važno je da se djeci od najranije dobi usadi osjećaj za ekološki način života, ali da se i preko najmlađih utječe i na roditelje koji se često uključuju u organizirane aktivnosti. Cilj projekta je izgradnja svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada i pravilno odvajanje otpada u kućanstvima”,  rekao je gradonačelnik Janči.

Prve projektne aktivnosti i radio kampanja kreću već početkom listopada, ističu iz Grada Đurđevca.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti