Srijeda, 28. veljače 2024.

Grad Đurđevac osigurao više od 6 milijuna eura za izgradnju Centra za starije osobe

jektom je predviđeno opremanje ovog centra za pružanje usluga u zajednici s čak 122 kreveta za smještaj starijih osoba te pružanje izvaninstitucijskih usluga za 274 korisnika

- Oglas -

U okviru poziva ‘Izgradnja i opremanje centara za starije osobe’ te u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u ponedjeljak su uručili 18 ugovora vrijednih gotovo 160 milijuna eura.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči te zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.

Kao što smo već pisali, Đurđevac je u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom prijavio projekt ‘Izgradnja i opremanje Centra za starije osobe Đurđevac‘ na spomenuti poziv te tako osigurao sredstva u iznosu od 6.138.429 eura uz sto postotno sufinanciranje.

- Oglas -
Izgled budućeg Centra za starije osobe u Đurđevcu
Izgled budućeg Centra za starije osobe u Đurđevcu // Izvor fotografije: djurdjevac.hr

Podsjetimo, projektom je predviđeno opremanje novog centra za pružanje usluga u zajednici s čak 122 kreveta za smještaj starijih osoba te pružanje izvaninstitucijskih usluga za 274 korisnika.

Također, projekt su podržale te iskazale potrebu za ovakvim tipom smještaja za svoje stanovnike, i općine Novo Virje, Podravske Sesvete, Virje, Gola, Molve, Ferdinandovac, Kalinovac i Novigrad Podravski.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti