Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Grad Đurđevac ponovno daje bespovratna sredstva za razvoj poljoprivrede i turizma

Pozivam sve da iskoriste ove mjere i unaprijede svoju proizvodnju te izgrade dodatne sadržaje uz svoje smještajne kapacitete, rekao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči

Preporučujemo

Grad Đurđevac kontinuirano ulaže u poljoprivredu i u razvoj svojih turističkih sadržaja koji privlače sve više gostiju, a Đurđevac se uspješno pozicionirao na turističkoj karti kontinentalnog turizma. Bespovratna sredstva značajno tome doprinose.

Stoga se poljoprivrednici i ove godine mogu prijaviti na neku od 13 mjera, priopćili su iz gradske uprave.

– Prošle godine zaprimili smo 38 zahtjeva, a ukupno je isplaćeno preko 38.600 eura (oko 291.000 kuna). Ovim mjerama želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju te vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više zahtjeva. U turizmu bilježimo i povećan broj registriranih kušaonica, izletišta, ali i apartmana jer je upravo priroda naše bogatstvo koje u zadnje vrijeme privlači sve veći broj gostiju. Pozivam sve da iskoriste ove mjere i unaprijede svoju proizvodnju te izgrade dodatne sadržaje uz svoje smještajne kapacitete – rekao je đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Potpore male vrijednosti se dodjeljuju iz proračuna Grada Đurđevca kao novčana bespovratna sredstva u obliku subvencija, a ovom prilikom iz gradske uprave pozivaju sve zainteresirane OPG-ove i poljoprivrednike da se prijave na neku od mjera.

  • Program potpore u poljoprivredi: sadrži ukupno 13 mjera, a ciljevi su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada.
  • Mjere poticanja razvoja smještajnih kapaciteta i dodatnih sadržaja na OPG-ovima: potiče se izgradnja bazena, kupelji, adrenalinskih sadržaja, nabava paintball opreme, opreme za bicikle, peći na pelete i slično.

Zahtjevi se zaprimaju sve do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 15. prosinca 2023. godine.

Prijava se podnosi na obrascima koji se nalaze u nastavku:

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti