Srijeda, 1. prosinca 2021.

Grad Đurđevac poziva građane da sudjeluju u kreiranju gradskog proračuna za 2021. godinu

Uključivanje javnosti u procese odlučivanja jedna je od temeljnih karakteristika transparentnosti jedinica lokalne samouprave

Preporučujemo

Đurđevac poziva sve zainteresirane građane da se aktivno uključe u kreiranje proračuna Grada Đurđevca za 2021. svojim prijedlozima, mišljenjima i sugestijama.

– Sudjelovanje građana u fazi planiranja proračuna važno je kako bi se proračunska sredstva usmjerila u programe i projekte za koje većina građana smatra da su usklađeni s njihovim potrebama. Sve projekte koje želite da se ostvare u gradu, prigradskom naselju ili mjesnom odboru možete navesti u svojem prijedlogu – istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

Rok za dostavu prijedloga je 5. studenoga, a svaki prijedlog treba sadržavati naziv, sažetak i kratki opis projekta za koji bi građani htjeli da se realizira u sljedećoj godini.

– Uključivanje javnosti u procese odlučivanja jedna je od temeljnih karakteristika transparentnosti jedinica lokalne samouprave što pridonosi jačanju demokracije i potiče izgradnju dobrih odnosa temeljenih na uzajamnom razumijevanju i povjerenju između javnog, poslovnog i civilnog sektora – ističu iz đurđevačke gradske uprave.

Svoje sudjelovanje možete ostvariti dostavom prijedloga na e-mail adresu: grad@djurdjevac.hr ili putem pošte na adresu: Stjepana Radića 1, 48350 Đurđevac.

Najnovije objave