Subota, 16. listopada 2021.

Vlada demantira da je građane tražila donacije za borbu protiv korone

Ističe da je pristupna točka s objedinjenim informacijama o donacijama aktivna već gotovo osam mjeseci, ali ne kao poziv Vlade građanima

Preporučujemo

Vlada je u ponedjeljak demantirala medijske napise o tome da je odjednom pozvala građane na donacije u borbi protiv Covida-19, ističući da je pristupna točka za one koji žele donirati novac i opremu na internetu dostupna već osam mjeseci.

“Vlada nije pokrenula nikakvu inicijativu kojom bi od hrvatskih građana tražila donacije”, objavila je Vlada Facebook status istaknuvši da su netočni medijski napisi da su odjednom pozvali građane na donacije.

Radi se o tome, objašnjava Vlada, da je zbog velikog broja prethodnih upita hrvatskih državljana i tvrtki koji su iskazali želju da doniraju novac ili medicinsku opremu u borbi protiv Covida-19, još krajem ožujka otvorena jedinstvena online pristupna točka na stranici http://koronavirus.hr.

Ističe da je pristupna točka s objedinjenim informacijama o donacijama aktivna već gotovo osam mjeseci, ali ne kao poziv Vlade građanima, nego za lakši pristup svima koji su se sami javili i zainteresirani su donirati novac ili medicinsku opremu u borbi protiv Covida-19.

Mediji su u nedjelju objavili da se na stranici koronavirus.hr, službenoj stranici za sve informacije o tom virusu, pojavila nova rubrika ‘Donacije’. Kada se klikne na nju dolazi se do službene objave Vlade koja poziva građane da se uključe u donacijski program u borbi protiv koronavirusa.

Najnovije objave