Srijeda, 17. travnja 2024.

Grad Đurđevac sufinancira označavanja pasa mikročipom i sterilizaciju ženskih pasa

Za označavanje pasa mikročipom odobrava se 45,00 kuna po psu, dok se za sterilizaciju ženskih pasa odobrava 156,25 kuna po psu

- Oglas -

Dana 21. kolovoza obilježava se Međunarodni dan životinja bez doma s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti odgovornog skrbništva, provođenja kastracije pasa i mačaka te udomljavanja umjesto kupnje životinja. Pored navedenog želi se staviti naglasak na važnost sustavnog rješavanja problema i uključivanja svih nadležnih u rješavanje uzroka.

Grad Đurđevac uključio se u obilježavanje Međunarodnog dana životinja bez doma te i dalje provodi mjeru sufinanciranja označavanja pasa mikročipom i sterilizaciju ženskih pasa u gradu Đurđevcu u 50 postotnom iznosu.

Za označavanje pasa mikročipom odobrava se 45,00 kuna po psu, dok se za sterilizaciju ženskih pasa odobrava 156,25 kuna po psu.

- Oglas -

Metodom sterilizacije se  uspostavlja kontrola populacije pasa, a učinkovito doprinosi kontroli i smanjenju broja napuštenih i izgubljenih životinja

-Cilj je potaknuti vlasnike pasa da u što većem broju koriste metodu mikročipiranja, koja je sigurna, jednokratna i doživotna metoda označavanja životinja, te  da brinu o reprodukciji svojih kućnih ljubimaca – rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči.

 

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti