Nedjelja, 1. listopada 2023.

Grad Đurđevac uskrsnim poklonima razveselio građane kojima je pomoć najpotrebnija

Pokloni su najviše razveselili najstarije jer su starijim, bolesnim i teže pokretnim građanima koji spadaju u rizičnu skupinu omogućili da ostanu doma

- Advertisement -

Grad Đurđevac i ove je godine poklon paketima uljepšao nadolazeće uskrsne blagdane svojim građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prigodni pokloni podijeljeni su domovima za starije i nemoćne osobe, udomiteljskim obiteljima djece i odraslih s područja Đurđevca te štićenicima Gradskog društva Crvenog križa.

Danas, u petak, zaposlenici Grada, komunalnih tvrtki i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe počeli su s tradicionalnim dijeljenjem poklon paketa.

- Advertisement -

S obzirom na trenutnu situaciju i propisne mjere radi sprečavanja širenja zaraze koronavirusom, djelatnici su nosili maske i rukavice te nisu ulazili u domove građana već su pakete dostavili u vrećicama koje su ostavili ispred ulaznih vrata.

– Uskrsni pokloni ove su godine najviše razveselili najstarije jer su starijim, bolesnim i teže pokretnim građanima koji spadaju u rizičnu skupinu omogućili da ostanu doma i izbjegnu gužvu u trgovinama i sačuvaju svoje zdravlje – istaknuli su iz đurđevačke gradske uprave.

Ovom akcijom Grad Đurđevac, komunalne tvrtke i ustanove ukazali su na svoju društveno-socijalnu ulogu, a cilj akcije je potaknuti i ostale udruge i građane na međugeneracijsku solidarnost i brigu prema drugima.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti