Petak, 27. svibnja 2022.

Grad Koprivnica i ove godine subvencionira troškove sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

Tijekom kalendarske godine može se ostvariti maksimalno jedna subvencija za sterilizaciju ili kastraciju psa i jedna za mačku po kućanstvu na koprivničkom području

Preporučujemo

Grad Koprivnica i ove je godine donio odluku o subvencioniranju troškova sterilizacije odnosno kastracije pasa i mačaka s koprivničkog područja.

Riječ je o jednoj od mjera sprečavanja nekontroliranog razmnožavanja kućnih ljubimaca te je cilj doprinijeti smanjenju broja pasa i mačaka lutalica.

U protekloj godini od ožujka pa do kraja prosinca sterilizirano je 148 pasa i 339 mačaka te je kastrirano 109 pasa i 201 mačka te je u tu svrhu iz proračuna izdvojeno 231.123 kuna.

Naime, Grad subvencionira troškove tih zahvata od 160 do 500 kuna, odnosno ovisno o traženoj usluzi, a tijekom kalendarske godine može se ostvariti maksimalno jedna subvencija za sterilizaciju ili kastraciju psa i jedna za mačku po kućanstvu na koprivničkom području.

Za kastraciju i sterilizaciju pasa i mačaka građani se mogu javiti jednoj od triju veterinarskih stanica odnosno ambulanti na području Koprivnice:

  • Veterinarska stanica Koprivnica, Mihovila Pavleka Miškine 66
  • Veterinarska stanica – Nova, Mihovila Pavleka Miškine 46
  • Veterinarska ambulanta PETS2VETS, Ulica Ivice Hiršla 11
- Advertisement -

Najnovije objave