Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Grad Koprivnica osigurao tradicionalnu božićnicu za umirovljenike i osobe s invaliditetom

Uvjet umirovljenicima za dobivanje božićnice je da ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za listopad 2022., zajedno s dodacima ne prelazi 2300 kuna

- Oglas -

Grad Koprivnica i ove godine nastavlja s tradicijom podjele božićnica. Pravo na božićnicu ostvaruju umirovljenici i osobe s invaliditetom korisnici osobne invalidnine s prebivalištem na području grada Koprivnice.

“Jedna doista lijepa božićna, blagdanska tradicija našega grada ide dalje. I ove godine idemo s božićnicama za naše umirovljenike i korisnike osobne invalidnine. Ove godine smo podigli cenzus za umirovljenike na 2.300,00 kuna, a iznos božićnice ostao je 200 kuna. Očekujemo da ćemo obuhvatiti 1800 umirovljenika i 400 korisnika osobne invalidnine, a za tu smo namjenu u proračunu osigurali oko pola milijuna kuna”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Također, dodao je da svima onima koji su se godinama odricali za ovaj grad, čestita Božić i Novu godinu te da će im ovaj simbolični čin barem malo uljepšati nadolazeće dane.

- Oglas -

Uvjet umirovljenicima za dobivanje božićnice je da ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za listopad 2022., zajedno s dodacima ne prelazi 2300 kuna, odnosno 305,26 eura.

Novčana naknada za tjelesno oštećenje i doplatak za pomoć i njegu ne uračunavaju se u mirovinu. Isplata božićnica osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine ostvaruje se temeljem popisa Centra za socijalnu skrb u Koprivnici.

Božićnice će se moći podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za listopad 2022. u koprivničkom Domu mladih.

RASPORED

  • 5. 12. (ponedjeljak) – od 8 do 13 sati – umirovljenici čija prezimena počinju slovima od A do F
  • 6. 12. (utorak) – od 8 do 13 sati – prezimena od slova G do J
  • 7. 12. (srijeda) – od 8 do 13 sati – prezimena od slova K do M
  • 8. 12. (četvrtak) – od 8 do 13 sati – prezimena od slova N do R
  • 9. 12. (petak) – od 8 do 13 sati – prezimena od slova S do Ž

Umirovljenici koji iz opravdanih razloga neće biti u mogućnosti podići božićnicu prema navedenom rasporedu, moći će se obratiti upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Koprivnice (Zrinski trg 1, prizemlje, soba br. 2) od 12. do 16. prosinca 2022. radnim danom od 9 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za listopad 2022.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti