15.7 C
Zagreb
Četvrtak, 4. ožujka 2021.

Građani donirali 260 kilograma hrane i 130 higijenskih potrepština za koprivničku Socijalnu samoposlugu

U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu sudjelovali su volonteri koji su uključeni u projekt Volonter penzioner

Preporučujemo

Koprivničko društvo Crvenog križa organiziralo je akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu.

Akcija je održana u subotu, 16. siječnja, u shopping centru Supernova uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Građani su donirali ukupno 260 kilograma prehrambenih namirnica i 130 komada higijenskih potrepština.

“Zahvaljujemo na velikodušnosti i darežljivosti svima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu. Posjetitelji shopping centra Supernova od naših su volontera dobivali letke s popisom artikala za Socijalnu samoposlugu i predavali im svoje donacije namijenjene korisnicima Socijalne samoposluge. Zahvaljujući donacijama svakoga tjedna možemo pripremiti pakete s osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za naše sugrađane koji su u potrebi”, istaknuli su iz Crvenog križa Koprivnica.

Svoje donacije naknadno možete donijeti u prostore Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u Ulici braće Radića 7.

U akciji prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu sudjelovali su volonteri koji su uključeni u projekt Volonter penzioner, a svi umirovljenici koji žele sudjelovati u aktivnostima projekta Volonter penzioner mogu se javiti na broj 048/642-193.

Podsjetimo, projekt Volonter penzioner sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020.

Nositelj projekta je koprivničko društvo Crvenog križa, a partneri su Grad Koprivnica, udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Društvo žena Kamengrad iz Starigrada.

Najnovije objave