Petak, 19. srpnja 2024.

Gradonačelnik Hrvoje Janči: ‘U Đurđevcu neće biti poskupljenja’

Na početku energetske krize najavili smo rast cijena energenata, ali smo se konkretnim mjerama i projektima pobrinuli da to ne poveća cijene komunalnih usluga, istaknuo je Janči

- Oglas -

I prije nego što je sredinom ovog tjedna u Đurđevcu održana konferencija ‘Energetski izazovi gradova i općina’, koja je okupila vodeće energetske stručnjake, predstavnike resornih ministarstava i brojne gradonačelnike, đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči zaintrigirao je pažnju javnosti na nacionalnom nivou.

Mnogi hrvatski mediji prenijeli su izjave koje je gradonačelnik dao tijekom svog gostovanja na nacionalnoj N1 televiziji, od kojih je najupečatljivija bila ona da u njegovom gradu neće doći do poskupljenja javnih usluga.

“Postigli smo cilj da rast cijena energenata ne utječe na cijene javnih usluga. Na početku energetske krize najavili smo rast cijena energenata, ali smo se konkretnim mjerama i projektima pobrinuli da to ne poveća cijene komunalnih usluga. Zato naši građani mogu biti mirni, u Đurđevcu neće biti poskupljenja”, rekao je gradonačelnik Janči.

- Oglas -

Na pitanje voditeljice N1 televizije Sandre Križanec kako je to Đurđevcu pošlo za rukom, gradonačelnik Janči objasnio je što je sve gradska vlast napravila u proteklih nekoliko mjeseci.

“Odlučili smo cijeli sustav učiniti održivim kroz devet solarnih elektrana. Tri su već u funkciji, a preostalih šest trebale bi biti dovršene do proljeća sljedeće godine. Osim njih imamo i projekt za dvije dizalice topline”, kazao je Janči.

Financiranje solarnih elektrana 

“Dio smo povukli nacionalnih sredstava od Fonda za zaštitu okoliš, a drugi dio smo uložili vlastita sredstva prenamjenom sredstava koja su bile namijenjene za izgradnju nogostupa i uređenje cesta. Energetska kriza je pokazala da moramo brzo reagirati i da neke planirane stvari moramo odgoditi dok se ovo ne riješi”, naglasio je.

Dodao je da kao i Zagreb pokušavaju objediniti uslugu da gradske tvrtke nude uslugu za građane jer tako mogu pratiti i efikasnost i cijenu.

- Oglas -

“U cijeni vode gotovo 30 posto je cijena struje i kad struja poskupi, mora rasti i cijena vode osim ako sami ne proizvodite struju”, dodao je i naglasio da do daljnjeg neće biti povećanja cijena vrtića niti drugih javnih usluga za građane Đurđevca”, rekao je Janči.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti