Petak, 29. rujna 2023.

U đurđevački muzej stižu djela slavnog francuskog slikara i grafičara Henrija de Toulousea-Lautreca

S obzirom na veliki interes javnosti za bogato i raznovrsno stvaralaštvo ovog poznatog umjetnika očekuje se da će i ova izložba zabilježiti i rekordan broj posjetitelja, rekla je ravnateljica Janković Hapavel

- Advertisement -

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca ravnateljica đurđevačkog muzeja Edita Janković Hapavel prezentirala je izvješće o radu muzeja, ali i najavila pripremu nove poslastice za ljubitelje umjetnosti.

Naime, u đurđevački muzej stiže izložba slavnog francuskog slikara druge polovice 19. stoljeća, Henrija de Toulousea-Lautreca.

Riječ je o umjetniku koji je s izrazito profinjenim stilom nagovještavao pojavu art nouveaua. Iznimno nadaren, iskazivao je originalnu sintezu oblika, tanahnost i gipkost linije i izražajnost plošnih slojeva. Bio je stalan posjetitelj kavana, kabareta, cirkusa i javnih kuća u Parizu, a zatečene prizore prenosio je na platno. Opčinjen pokretom, crtao je konje, igrače, igračice i akrobate.

- Advertisement -
Ravnateljica đurđevačkog muzeja Edita Janković Hapavel
Ravnateljica đurđevačkog muzeja Edita Janković Hapavel // Foto: Grad Đurđevac

“S obzirom na veliki interes javnosti za bogato i raznovrsno stvaralaštvo ovog poznatog umjetnika očekuje se da će i ova izložba zabilježiti i rekordan broj posjetitelja. Očekujemo da će se troškovi izložbe u cijelosti pokriti od sponzorstava i prodanih ulaznica”, rekla je ravnateljica Janković Hapavel.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti