6.1 C
Zagreb
Subota, 27. veljače 2021.

Gradonačelnik Janči mještanima Suhe Katalene predstavio projekt izgradnje novog sustava kanalizacije

Paralelno s izgradnjom kanalizacije ići će i postava plinske mreže te postava priključaka na vodu i odvodnju

Preporučujemo

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči ovog se tjedna sastao s Mjesnim odborom Suhe Katalene s čime je započeo obilazak đurđevačkih prigradskih naselja s ciljem dogovora u vezi provedbe planiranih aktivnosti.

U Suhoj Kataleni planirani su najveći infrastrukturni radovi do sada koji podrazumijevaju izgradnju sustava kanalizacije u sklopu projekta aglomeracije vrijednog preko 7 milijuna kuna.

Paralelno s izgradnjom kanalizacije ići će i postava plinske mreže te postava priključaka na vodu i odvodnju.

Izgradnjom sustava za 337 mještana u ovom prigradskom naselju riješit će se problem otpadnih voda te će sa zaštititi okoliš, podzemne i površinske vode od zagađenja kao i osiguravanje kvalitete vodotoka koji prolazi kroz samo mjesto.

Radovi na izgradnji sustava kanalizacije započeli su početkom ove godine, a predviđeni rok za završetak radova je 2023.

– Izgradnjom osnovne infrastrukture, kao što je to sustav kanalizacije, želimo izjednačiti standarde prigradskih naselja s onima u gradu kako bi osigurali svim stanovnicima jednake mogućnosti. Važno je napomenuti da su priključci na vodu i kanalizaciju za sve stanovnike besplatni jer su osigurani iz projekta aglomeracije – rekao je Hrvoje Janči koji će se u narednim danima sastati i s ostalim predsjednicima mjesnih odbora prigradskih naselja.

Najnovije objave