Nedjelja, 25. veljače 2024.

Gradonačelnik Novog Marofa i članovi UDVDR-a u Vukovaru: ‘Istina o Domovinskom ratu mora ostati živa’

Obišli su značajna mjesta, uključujući Spomen dom hrvatskih branitelja, centar Vukovara, Nacionalnu memorijalnu bolnicu Dr. Juraj Njavro Vukovar te Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata

- Oglas -

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranak Novi Marof, predvođenom županijskim predsjednikom UDVDR-a Brankom Družinićem posjetio je prošlog vikenda Vukovar i Nove Jankovce prilikom čega su istaknuli važnost prenošenja istine o Domovinskom ratu.

Ovaj posjet pružio je priliku da zajedno odaju počast herojima, tjedan dana nakon što je obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, kao i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U miru i tišini gradonačelnik Jenkač i članovi udruge odali su počast svim braniteljima koji su položili svoje živote na oltar Domovine, kao i onima koji su tragično nestali te za kojima se još uvijek traga.

- Oglas -

Tijekom posjeta istaknuli su važnost nastavljanja prenošenja istine o Domovinskom ratu te su pozvali preživjele, kao i sve druge, da prenose tu istinu mlađim generacijama.

Gradonačelnik Jenkač istaknuo je snažnu podršku i solidarnost Grada Novog Marofa prema Gradu Vukovaru, kao i prema žrtvama Domovinskog rata.

– U miru i tišini obišli smo mjesta koja nose teret velike povijesti. Vukovar je simbol hrabrosti i otpora te pozivam sve sugrađane – istina o Domovinskom ratu mora ostati živa, a na nama je da je prenesemo mlađim generacijama kako bismo zajedno gradili bolju budućnost – rekao je Jenkač.

Posebno su obišli značajna mjesta, uključujući Spomen dom hrvatskih branitelja, centar Vukovara, Nacionalnu memorijalnu bolnicu Dr. Juraj Njavro Vukovar te Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, najveću masovnu grobnicu u Hrvatskoj i Europi nakon Drugog svjetskog rata, priopćili su iz novomarofske gradske uprave.

- Oglas -

Foto: Grad Novi Marof

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti