Subota, 24. rujna 2022.

Gradu Križevcima odobren nastavak projekta pomoćnika u nastavi

Tako će se u školskoj godini 2022./2023. osigurati dostupnost podrške pomoćnika i stručnih komunikacijskih posrednika za 27 učenika s teškoćama u razvoju

Preporučujemo

Gradu Križevcima odobren je projekt “Pomozimo jedni drugima V” kojim će se u Osnovnoj školi Vladimir Nazor, Osnovnoj školi Ljudevita Modeca i Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i ove školske godine osigurati potpora koju pružaju pomoćnici u nastavi, odnosno stručni komunikacijski posrednici.

Ukupna vrijednost projekta je 1.223.148,60 kuna, od čega je 1.100.833,74 kuna bespovratnih sredstava (15% državni proračun Republike Hrvatske, 85% Europski socijalni fond), a ostatak će financirati Grad Križevci.

Projekt “Pomozimo jedni drugima V” je nastavak kontinuiranog provođenja pomoći djeci s teškoćama u razvoju na području grada Križevaca te će se tako u školskoj godini 2022./2023. osigurati dostupnost podrške pomoćnika i stručnih komunikacijskih posrednika za 27 učenika s teškoćama u razvoju.

“Opći cilj projekta je doprinijeti povećanju socijalne uključenosti i integraciji učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Križevaca, poboljšati njihova obrazovna postignuća, socijalizaciju, socijalne vještine i emocionalno funkcioniranje”, istaknuli su iz gradske uprave.

Djeci će biti lakše učiti i savladati gradivo, a važan aspekt projekta su inkluzija i zapošljavanje.

Partneri na projektu su Osnovna škola Vladimir Nazor Križevci, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i Križevački poduzetnički centar d.o.o.

- Advertisement -

Najnovije objave