Srijeda, 22. ožujka 2023.

Grupa maloljetnica pretukla djevojčicu, sve su snimile i objavile na društvenim mrežama

Srušile su ju na tlo, a potom, dok je ležala, više ju puta udarile nogama i rukama po glavi i tijelu

Preporučujemo

Zagrebački policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilničkog ponašanja, odnosno zato što su pretukle djevojčicu..

Terete se da su 14. ožujka u večernjim satima, ispred odgojno-obrazovne ustanove u Sesvetama, presrele maloljetnicu te ju srušile na tlo, a potom, dok je ležala, više ju puta udarile nogama i rukama po glavi i tijelu.

Jedna od maloljetnica napad na djevojčicu je snimila svojim mobilnim telefonom nakon čega se snimka napada proširila društvenim mrežama.

Liječnička pomoć oštećenoj maloljetnici pružena je u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena (uz mogućnost prekvalifikacije ozljeda).

Protiv osumnjičenih maloljetnica Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnesena je kaznena prijava.

Tri su maloljetnice predane pritvorskom nadzorniku dok su ostali maloljetnici, s obzirom na to da je riječ o kazneno neodgovornoj djeci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu.

O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem utvrđivanja okolnosti širenja snimke događaja, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti