Subota, 10. prosinca 2022.

Hartmann drugi put u godinu dana povećava plaće za svoje radnike

Povećanje plaća te isplate u obliku dodatnih nagrada rezultat su iznimnog truda i rada svih zaposlenika Hartmanna te im se tako želi pokazati kako se prepoznaje važnost njihove uloge u ostvarenju ciljeva kompanije

Preporučujemo

Uprava koprivničke tvrtke za proizvodnju papirne ambalaže koja posluje kao dio danskog koncerna Brodrene Hartmann odlučila je povećati plaće drugi puta ove godine zbog ekonomske situacije uzrokovane visokom stopom inflacije – prvi put u siječnju, a drugi put u listopadu 2022. godine.

Hartmann slovi kao tvrtka u kojoj se ne štedi na radničkim plaćama. U siječnju 2022. godine povećana je osnovica plaće za 3,5%, a u listopadu 2022. povećanje je iznosilo dodatnih 3%.

Novo povećanje osnovice za 4% uslijedit će već od siječnja 2023. godine s mogućnošću daljnjeg povećanja za 2% od srpnja 2023. godine u slučaju nastavka inflatornih pritisaka u idućoj godini.

Osim plaća, u ovoj će godini radnicima na plaći za studeni 2022. godine biti isplaćena nagrada za dobre poslovne rezultate u iznosu od 1000 kuna, dar u naravi u iznosu od 600 kuna, dar za dijete u iznosu od 600 kuna po djetetu, poklon paket prehrambenih proizvoda i božićnica od 2200 kuna.

Povećanje plaća te isplate u obliku dodatnih nagrada rezultat su iznimnog truda i rada svih zaposlenika Hartmanna te im se tako želi pokazati kako se prepoznaje važnost njihove uloge u ostvarenju ciljeva kompanije.

Za 2023. godinu određeni su, između ostalog, i neoporezivi iznosi prigodnih nagrada. Tako će radnicima Hartmanna biti isplaćene naknade za godišnji odmor u iznosu od 2000 kuna, uskrsnica u iznosu od 1000 kuna, božićnica u iznosu od 2000 kuna, dar djetetu u iznosu od 800 kuna, dar u naravi u iznosu od 600 kuna te naknada za topli obrok u ukupnom iznosu od 5000 kuna.

Između ostalog, Hartmann svakom radniku kojem se rodi dijete novčano pomogne s 3000 kuna, svakom radniku koji je na bolovanju duljem od 90 dana novčano pomogne s 2500 kuna te za smrt člana uže obitelji s 3000 kuna.

Trenutačno u koprivničkom Hartmannu radi 280 osoba, a bit će i dodatnih zapošljavanja zbog stalnog ulaganja u proizvodnju i nedostatka kvalificirane radne snage.

Hartmann kao poslodavac njeguje povjerenje svojih zaposlenika, dok se timski rad temelji na iskrenom dijalogu i transparentnosti u radu. Hartmann je mjesto gdje radnici mogu doprinositi rastu i razvoju kompanije te biti nagrađeni kao kolektiv ili kao pojedinac koji dodatni trud ulaže u posao na učinkovit i profesionalan način.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti